Milliárdokat csalt ki, tizenegy évet kapott az álbróker

Vágólapra másolva!
Több milliárd forintot csalt ki az emberektől F. Attila, aki a bíróságon azzal védekezett, hogy a pénzt nem sikerült befektetni, és azt amúgy is továbbadta másnak.
Vágólapra másolva!

F. Attila éveken át sikeres brókernek adta ki magát. Minden részletre ügyelt.

Piramisszerű bűnszervezetet épített fel,

hogy a vele és társaival kapcsolatba kerülők pénzét megszerezze. Közel háromszáz esetben csaltak ki pénzt befektetőktől, több milliárd forintot. Az elsőfokú ítélet szerint 8,5 milliárdos a kár.

A vádlottak tagadtak, F. Attila azzal védekezett, hogy az összegyűjtött pénzt nem sikerült befektetni, illetve továbbadta valaki másnak, akit nem nevezett meg. Társai is leleményesek voltak, ők azt állították, a pénz mind továbbadták a felettük állónak, ezért

voltaképpen ők is csak áldozatok.

A bíróságra beidézett 28 vádlotton kívül F. Attilának még 12 bűntársa volt, őket ugyancsak börtönbüntetésre ítélték. Négy vádlott esetében a bíróság részben végrehajtandó, részben felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki, tucatnyi vádlottat pedig bizonyítottság hiányában felmentett.

F. Attila a kiépített bűnszervezet miatt akár

20 év börtönt is kaphatott volna,

de mivel a sértettek nem tudták, hogy mibe fektetnek és elhitték az álbróker irreális állításait, ezért csak tizenegy évet kapott.

Az elítélteknek több mint 2 milliárd forint, 95 ezer dollár, illetve 860 ezer euró kártérítést kell kifizetniük a sértetteknek. A törvényszék fenntartotta F. Attila előzetes letartóztatását, négy vádlottat pedig lakhelyelhagyási tilalommal sújtott.