Gulyás elegánsan válaszolt Mesterházy durva üzenetére

Vágólapra másolva!
Mesterházy Attila pénteken aljassággal vádolta Gulyás Gergelyt, a törvényalkotási bizottság elnökét. Gulyás Gergely együttérzését fejezi ki a „megalázott szocialista képviselőknek” - adta hírül az ATV.
Vágólapra másolva!

Mesterházy Attila péntek este az ATV-nek indulatosan beszélt arról, hogy Gulyás Gergely a parlament törvényalkotási bizottságának elnöke a neki egyeztetésre elküldött MSZP-s törvényjavaslatot terjesztette be az Országgyűlés elé.

„Gulyás Gergelyre azt a G betűs fordulatot használnám, amit Simicska vezetett be Orbánra” - fogalmazott Mesterházy, aki ahhoz hasonlította az akciót, amikor valakinek a nevét aláhamisítják egy dokumentumra. A szocialisták korábbi elnöke elképesztő aljasságnak nevezte Gulyás Gergely eljárását, amivel a bizottsági elnök szerinte a Házszabályt és a Parlament működési rendjét is megsértette.
Gulyás Gergely hétfőn levélben reagált Mesterházy szavaira. Azt írta:
„Mesterházy Attila más MSZP-s képviselőkhöz hasonlóan minden alap nélkül elfogadhatatlan stílusban azzal vádol engem, hogy a szocialista frakció ötpárti tárgyalást előkészítő anyagát a törvényalkotási bizottsági vita tárgyává tettem. A valóság ezzel szemben az, hogy az ötpárti egyeztetést KÖVETŐEN (a kevésbé okos szocialisták kedvéért: UTÁN) az MSZP frakcióvezetője - aki a törvényalkotási bizottság tagja - e-mailben „új verzióként” „ötpárti után” tárgymegjelöléssel a következő csatolmányt küldte el e-mailben nekem, mint a bizottság elnökének:

Forrás: Origo

Ezt az indítványt senki nem vonta vissza.

Nem hiszem, hogy szegény, szebb napokat látott Mesterházy Attila tudatosan hazudott volna.
Egyszerűen csak tévedett, mert az MSZP-ben, hogy önmagukat mentsék - a közösségi összetartozás és bajtársiasság jegyében - egymásnak hazudnak. Az MSZP mára „elvesztette párt jellegét”.
Értem én, hogy a teljes szocialista frakció Botka László általi gondnokság alá helyezése kezelendő frusztrációt szül, és az MSZP-frakció módosító javaslatának szocialista képviselők általi leszavazása tudathasadásos állapotot eredményez, de kár ezért engem hibáztatni. Én túllépve a méltatlan és durva személyeskedésen együttérzésemet szeretném kifejezni a miniszterelnök-jelöltjük által nyilvánosan megalázott szocialista képviselőtársaimnak” – írta Gulyás Gergely.