Varga Mihály újabb jelentős beruházást jelentett be

Vágólapra másolva!
A III. kerületi Aranyhegy városrészben mintegy 25 ezer négyzetméteren új, több elemből álló közösségi tér kialakítása indult el – jelentette be Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter, a főváros II. és III. kerületének országgyűlési képviselője elmondta: a két játszó-, valamint fitneszparkot, rendezvényteret, kutyaügyességi pályát is magában foglaló Mészkő utcai park a kormány 380 millió forintos támogatásának köszönhetően valósul meg.
Vágólapra másolva!

Elsősorban Üröm-, Péter- és Aranyhegyen lakók életminősége szempontjából fontos a beruházás – hangsúlyozta Varga Mihály a munkálatok helyszínén Bús Balázs polgármesterrel és Puskás Péter alpolgármesterrel tett bejáráskor. A terület rendezését az Óbudai önkormányzat kezdeményezte, közösségi tervezés után.

Újabb jelentős fejlesztést jelentett be Varga Mihály Forrás: NGM

A családi házas övezetben mindezidáig hiányoztak a közösségi élet szervezéséhez, a szabadidő színvonalas eltöltéséhez szükséges parkok, illetve játszóterek. A jelenleg üresen álló önkormányzati telken alakítják ki a környéken élők kéréseit is magában foglaló tervek szerint az új parkot. A kezdődő munkálatok szeptember végéig tartanak.

Így néz ki majd a megújult Aranyhegy Forrás: NGM

Több III. kerületi beruházás is kormánytámogatással valósul meg – emlékeztetett Varga Mihály kiemelve a Békásmegyeri piac felújítását, a III. kerületi Torna és Vívóegylet létesítményeinek rekonstrukcióját.