Az Európai Parlament támogatja Pelczné Gáll Ildikót

Pelczné Gáll Ildikó
Vágólapra másolva!
Támogatta a magyar kormány által jelölt Pelczné Gáll Ildikó fideszes európai parlamenti képviselő kinevezését az Európai Számvevőszék tagjának az Európai Parlament.
Vágólapra másolva!

A parlamenti sajtószolgálat tájékoztatása szerint 326 képviselő támogatta, 126 ellenezte Pelczné Gáll Ildikó jelöltségét, 193-an pedig tartózkodtak a szavazáson.

Pelczné Gáll Ildikó Forrás: Origo

6 évre nevezik ki a számvevőszék tagjait

A számvevőszék tagjait a tagállamok kormányai jelölik, és az EP hozzájárulása után a tagállami miniszterekből álló tanács nevezi ki őket hat évre.

Gratuláltak Pelcznének

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja közleményben gratulált Pelcznének. Mint írták, a jelölés "az elmúlt évek munkájának kiemelt elismerése".

A számvevőszék gondoskodik az uniós adófizetők érdekeiről

A számvevőszéki tagoknak teljes mértékben függetlenül, az unió általános érdekeit szem előtt tartva kell ellátniuk feladatukat. Az Európai Unió független, külső ellenőreként az Európai Számvevőszék gondoskodik az uniós adófizetők érdekeinek védelméről, ellenőrzi, hogy a források beszedése és felhasználása során nem történt-e szabálytalanság, és segíti a gazdálkodás hatékonyságának javítását. Az Európai Számvevőszék jelenlegi magyar tagja Fazakas Szabolcs, a Horn-kormány egykori ipari minisztere.