Fidelitas: Soros szervezetei veszélyeztetik az igazságszolgáltatást

Vágólapra másolva!
A Fidelitas elfogadhatatlannak tartja, hogy a Soros által pénzelt szervezetek veszélyeztetik a magyar igazságszolgáltatás függetlenségét – szögezte le Szabó Krisztián Szilárd a Budapesti Ügyvédi Kamara előtt tartott sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt napokban a tuzfalcsoport.blogstar.hu oldalon egy tényfeltáró írás jelent meg arról, hogyan szövi be Soros György hálója a magyar igazságszolgáltatást. Az írásból kiderül, hogy Soros György, illetve a Nyílt Társadalom Alapítvány által pénzelt Magyar Helsinki Bizottság feltűnően jó kapcsolatot ápol az országos, illetve a fővárosi ügyvédi kamarával – mondta el Szabó Krisztián Szilárd a Fidesz.hu tudósítása szerint.

A Fidelitas országos alelnöke közölte, az együttműködés keretében a kamarák segítségével a Magyar Helsinki Bizottság rendszeresen tartja a kapcsolatot a hazai ügyvédséggel, véleménye migránskérdésben széles teret kap az ügyvédi kamaráknál.

Tájékoztatott, az írásból az is kiderül, hogy a Magyar Helsinki Bizottság feltehetően kontrollálni akarja az ügyvéd-kirendelés intézményét, mint ahogy már szorosan kapcsolódik az ügyvédhelyettesítés rendszeréhez.

Leszögezte, a Fidelitas elfogadhatatlannak tartja, hogy a Soros által pénzelt szervezetek veszélyeztetik a magyar igazságszolgáltatás függetlenségét. Aggodalommal figyeljük, hogy Soros György bevándorláspárti jogászai hálót szőnek a magyar ügyvédség és az ügyvédi kamarák köré – tette hozzá.

Szabó Krisztián Szilárd aláhúzta, mivel a hazai ügyvédképzés közügy, ezért a helyzet tisztázása érdekében kérdésekkel fordulnak d. Bánáti Jánoshoz, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökéhez, valamint Dr. Réti Lászlóhoz, a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökéhez.

- Milyen szempontrendszer alapján választotta szoros szakmai partnernek a Magyar Ügyvédi Kamara és a Budapesti Ügyvédi Kamara a Magyar Helsinki Bizottságot?

- Figyelemmel kísérik-e a kamarák a Helsinki Bizottság által folytatott ügyvédképzést?

- Ellenőrzik-e a jogszerű adatkezelést?

- Milyen kapcsolat van a Magyar Ügyvédi Kamara, a Budapesti Ügyvédi Kamara és a Helsinki Bizottság között? Kizárólag a Magyar Helsinki Bizottság tarthat szakmai továbbképzést az ügyvédek részére, valamint tervezik-e, hogy az ügyvédhelyettesítés rendszerébe más civil szervezeteket is bevonnak?

- Mennyire kell igazodnia a független magyar ügyvédi karnak a Helsinki Bizottság liberális politikájához, különösen migránspolitikájához?

A Fidelitas az ügyvédi hivatásrend legfőbb szakmai szervezeteinek függetlenségének megőrzése érdekében várja az elnökök helyzetet tisztázó és mindenkit megnyugtató válaszait.