Vágólapra másolva!
Két férfit ítéltek 12, illetve 14 év fegyházra pénzszállító autók kirablása miatt. Fegyverrel támadták meg a kocsikat. Két segítőjük is volt.
Vágólapra másolva!

12–14 év fegyházra ítélték azt a két férfit, akik több mint 200 milliós kárt okoztak azzal, hogy 2009-től több pénzszállító autót is kiraboltak.

Az elsőrendű vádlott még 2009-ben elhatározta, hogy rablással keres pénzt. Társával, a másodrendű vádlottal olyan pénzszállító autókat támadtak meg, amik

csak Pomázon és annak környékén végeztek értékszállítást.

A másodrendű vádlott, É. Zoltán korábban biztonsági őrként dolgozott egy olyan pénzszállító cégnél, amely a Posta Zrt.-vel állt szerződésben. Ezek az autók többnyire a környéken lakó vállalkozóknak és a Magyar Posta Zrt.-nek dolgoztak. Egy AK 47-es gépkarabélyt és a pénzszállítóktól megszerzett fegyvereket használták a rablásokhoz.

A feladatokat gondosan felosztották egymás között, a rablásokat pedig aprólékosan kidolgozták a legutolsó részletekig. Az akciókba bevontak egy harmadik, illetve negyedik segítőt is.

A Fővárosi Ügyészség 2013 júniusában emelt vádat az ügyben.

Az elsőrendű vádlottat legalább

13 bűncselekmény miatt ítélték el, közülük néhány: orgazdaság, lőfegyverrel való visszaélés, közokirat-hamisítás és rablás.

Amellett, hogy 14 évre ítélték el, még 39 millió forintnyi vagyonelkobzást is elrendeltek vele szemben, és 10 évre eltiltották a járművezetéstől, valamint a közügyek gyakorlásától.

A másodrendű vádlottól 23 millió forint vagyonelkobzást rendeltek el, és 10 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.

A harmadrendű vádlott 5 év fegyházbüntetést kapott, és 21 millió forint értékben kobozzák el vagyontárgyait, továbbá őt is 10 évre eltiltották a közügyektől.

A harmad- és negyedrendű vádlottat bizonyítékok hiányában a fegyeres rablás bűntette alól felmentették.