Botka László jobbkeze a vádlottak padján

Botka László
Botka László
Vágólapra másolva!
2008 és 2012 között körülbelül háromszáz ingyenes, egész évre szóló parkolóbérletet osztottak ki Szegeden jogszabályi háttér és felhatalmazás nélkül. Botka László egyik alpolgármestere szerdán ül a vádlottak padjára.
Vágólapra másolva!

Szerdán kezdődik a Gyulai Járásbíróságon a szegedi parkolóbérletek ügyével kapcsolatos tárgyalás. A hűtlen kezelés miatt indult eljárásban mások mellett Solymos László MSZP-s alpolgármester, Mózes Ervin címzetes főjegyző és

Kalmár Gábor, Botka László kabinetfőnöke ül a vádlottak padján.

Az ügyben azért indult nyomozás, mert 2008 és 2012 között körülbelül háromszáz ingyenes, egész évre szóló parkolóbérletet osztottak ki Szegeden jogszabályi háttér és felhatalmazás nélkül – írta a Magyar Idők.

Botka László Forrás: MTI/Mohai Balázs

A lap idézte a vádiratot, amely szerint az önkormányzat részéről évente vezetői értekezleteken döntöttek arról, hogy kik azok az önkormányzattal, illetőleg a polgármesteri hivatallal kapcsolatban álló személyek, akik ingyenes bérletet kaphatnak. A kedvezményezettek között önkormányzati, országgyűlési és európai parlamenti képviselők mellett a polgármesteri hivatal munkatársai, a rendőrség vezetői is ott voltak, de több olyan személy is,

akik még érintőlegesen sem hozhatók kapcsolatba a szegedi városházával.

Ilyen volt például egy makói képviselő, aki az érintett időszakban az MSZP megyei elnökhelyettese volt, a megyei elnök akkor Botka László szegedi polgármester volt.

Más botrány is van Szegeden

Mint arról korábban beszámoltunk, csődbűncselekmény miatt feljelentést tett a járási ügyészségen a Szeviép-károsultak egy részét képviselő jogász a Biztonsági Üzem Kft.-vel kapcsolatban. A céget annak felszámolásáig vezető férfi jelenleg a szegedi repülőtér igazgatója, akihez talicskával ment a károsultak pénzéért Szabó Bálint, a meg nem térült 429 millió forintot kérve a két tucat károsult nevében.

Több száz kisvállalkozót tett tönkre

az építkezési projektekkel foglalkozó Szeviép évekkel ezelőtti csődje. A büntetőügy napjainkban is zajlik. A károsultakat képviselő ügyvéd szerint a több mint 11 milliárdos tartozást maga után hagyó vállalkozás központi szerepet tölthetett be az MSZP finanszírozásában.