A II. kerületben több kilométer új kerékpárút épül

Vágólapra másolva!
A II. Kerületi Önkormányzat tavaszköszöntő kerékpáros napján a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjával és a II. kerületi Rendőrkapitánysággal közösen ingyenes kerékpárszervizt és -regisztrációt tartott április 21-én a Fény utcai piac főbejáratánál.
Vágólapra másolva!

A biciklisták fényvisszaverő szalagot és müzliszeletet kaptak, a piacnál kerekezőket pedig ingyenes rendőrségi regisztrációra és szervizre invitálták, ahol a MEREK szerelői – köztük a Till Attila rendezésében készült Tiszta szívvel című film szereplői, a Csap testvérek – fogadták a bicajosokat egy gyors karbantartásra. Az önkormányzat kerékpáros napján Dankó Virág alpolgármester hangsúlyozta, hogy az eseményt azért tartja fontosnak, mert ezzel is népszerűsítik és támogatják a környezetbarát, autómentes közlekedést.

- Bár a II. kerület a főváros egyik legzöldebb városrésze, és ebből adódóan jó a levegő minősége, mégis fontos, hogy azt meg is óvjuk – emelte ki az alpolgármester. – Nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy az önkormányzat a környezetvédelem feladataira mindig nagy hangsúlyt fektetett: a zöldterületek szépítése érdekében

minden tavasszal 13 ezer tő muskátlit kínálunk a kerületieknek igen kedvezményes áron,

közterület-szépítési pályázatot hirdetünk, közterület-örökbefogadási és komposztálási programot hívtunk életre, közel 1500 négyzetméteren ültetünk virágokat és növényeket, valamint számos parkot gondozunk és a sort hosszan folytathatnám.

Dankó Virág: Meg kell őrizni, hogy a II. kerület továbbra is a legzöldebb legyen Forrás: II. kerületi önkormányzat

Az önkormányzat a BRFK II. kerületi rendőrkapitánysággal és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanáccsal együttműködve ezen a napon ingyenes regisztrációs lehetőséget biztosított a biciklistáknak a BikeSafe-programon keresztül. Az arra járók közül sokan igénybe is vették a szolgáltatást, amely keretében fényképek készültek a kétkerekűekről, a vázszámuk és fontosabb ismertetőjegyeik pedig bekerültek egy országos adatbázisba.

– Lopás esetén a rendőrség számára is elérhetők a regisztrált biciklik adatai, így könnyebb a felderítés és a megtalált kerékpárok visszaszolgáltatása is – mondta el Móré Szabolcs alezredes, a II. kerületi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának vezetője.

Fóris Johanna, a MEREK igazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy tavalyi közös, eredményes kerékpáros nap után idén is a kerületben kerekezők rendelkezésére állt a Guruló Műhelyük.

A II. kerületi kerékpárutak hossza az elmúlt évtizedben elérte a 4,5 kilométert, egy sikeres pályázatnak köszönhetően a jövőben több kilométer új kerékpárút épülhet.