Simicska Lajosé az Index, lehívta az opcióját

Vágólapra másolva!
Közleményben jelentette be az Index.hu Zrt., hogy mostantól nem Spéder Zoltán a tulajdonos, hanem egy bizonyos Magyar Fejlődésért Alapítvány. A közleményből mintegy mellékesen kiderül azonban, hogy már eddig sem Spéder irányított, hanem opciós jogát érvényesítve a Simicska Lajoshoz köthető Pro-Ráta Holding Zrt. Simicska most - a közlemény szerint - átruházta a tulajdont az alapítványra, aminek a hátteréről azonban keveset tudunk. Annyit azért mindenképpen, hogy szorosan kapcsolódik Simicskához. Sok más mellett azért is, mert az igazgatótanács tagja a saját unokaöccse. Kerestük Simicska Lajost telefonon, de egyelőre nem értük el.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzetben és a HírTv-ben is érdekeltséggel bíró Pro-Ráta Holding Zrt.-nek 2014 februárja óta volt opciós joga az Indexre, ezt érvényesítette, majd az így szerzett tulajdonát a „Magyar Fejlődésért Alapítványra" ruházta át.

Azt nem lehet tudni, hogy a Pro-Ráta Holding Zrt.-nek ki a tulajdonosa, de vezérigazgatója többszörösen is Simicska Lajoshoz kapcsolódik. A háromtagú igazgatótanács egyik tagja, Nagy Ajtony Csaba a Simicska-féle Közgép felügyelőbizottságának az elnöke volt. Róla az M1 Híradója úgy tudja, hogy Simicska unokaöccse. Másik tagja Kereszty Gábor, akit a közlemény egyszerűen csak közgazdásznak nevez, valójában a TV2 vezérigazgatója volt 2002 és 2007 között. Az igazgatóság elnöke pedig az Index ügyvédje, Bodolai László, aki emellett az LMP által delegált tag a Nemzeti Választási Bizottságban.

Az opciós szerződést tehát még a 2014-es választások előtt kötötték, vagyis ez azt jelenti, hogy azóta van befolyása Simicska Lajosnak az Indexre, az újság tartalmára. Így még inkább érthetővé válik, hogy az Indexen miért jelennek meg egyre-másra a Jobbiknak hízelgő cikkek.

Az Origo már nyáron többször arról írt, hogy az Index opciós szerződéseken keresztül Simicska Lajosé, de ez ellen akkor hangosan tiltakoztak. Pedig igaz volt. Az Index a Jobbikot felfaló milliárdosé, Simicska Lajosé.