Száz késszúrással ölte meg a lányát, életfogytiglanit kapott

Beismerte: megölte kislányát
Beismerte: megölte kislányát
Vágólapra másolva!
Tényleges életfogytiglanra ítélték azt a nőt, aki meggyilkolta nyolcéves kislányát. Az anya egy tatai panzióba vitte a gyereket, majd begyógyszerezve, részegen egy kilenccentis késsel halálra szurkálta a lányt.
Vágólapra másolva!

A Tatabányai Törvényszék fegyházban letöltendő tényleges életfogytiglanra ítélte a nőt, aki két éve húsvétkor egy tatai panzióban

nyolcéves lányát elkábította, majd száznál több késszúrással megölte.

A vádirat szerint Á. Anikó a tőle külön élő lányát 2015 áprilisában a gyerek apjának beleegyezésével a tavaszi szünetben elvitte egy tatai panzióba. A lány jó ideje az apjánál és annak élettársánál lakott, mivel

az anya a gyógyszerszedés mellett rendszeresen ivott.

Rács mögött a gyilkos anya Forrás: police.hu

A nő a panzióban tudta meg, hogy a gyerek apja és annak új családja a kislánnyal együtt korábban akar véglegesen külföldre költözni annál, mint amiről ő tudott. Ugyancsak a panzióban szembesült a nő azzal, hogy a lány az apja élettársát anyunak szólítja.

Á. Anikó a korábbi tárgyalásokon elmondta, hogy a hallottak hatására

elkezdte bevenni a nála lévő 30-40 szem különféle nyugtatót, majd két üveg pezsgőt ivott,

ezt követően nem emlékszik a történtekre.

Az asszony a lányát is itatta pezsgővel, amelyben nyugtatókat oldott fel, majd elkábult állapotban megütötte, és egy kilenccentis késsel száznál többször megszúrta a gyereket.

Később a már élettelen testet zsineggel fojtogatta.

A nő a cselekmény elkövetése után elaludt, majd felébredve tovább ivott, telefonon és SMS-ben hazudott arról, hogy hol van ő és a kislány.

Miután a panzió alkalmazottai a körözés alapján felismerték a gyereket, a rendőrök a szobában fogták el a nőt,

az ágyban letakarva találták meg a kislány holttestét.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A bíró kizárta a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségét.