Pintér Sándor: Növelni kell Európa biztonságát

Vágólapra másolva!
A migráció és a biztonság ma már nem európai, hanem globális kihívásnak tekinthető és egyetlen ország sem tud egyedül megküzdeni ezekkel a kérdésekkel - erről Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs ügyekért, uniós belügyekért és uniós polgárságért felelős biztosa beszélt Budapesten, miután Pintér Sándor belügyminiszterrel és Trócsányi László igazságügyi miniszterrel találkozott.. 
Vágólapra másolva!

Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs ügyekért, uniós belügyekért és uniós polgárságért felelős biztosa a keddi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy két éve még elszórt kezdeményezések születtek a migrációt illetően, ma átfogó megközelítést alkalmaznak és ennek az átfogó megközelítésnek Magyarország is részese.

Pintér Sándor belügyminiszter azt mondta,

egyetértettek abban, hogy Európa biztonságát növelni kell,

mindössze a zöldhatáron való átlépés ügyében nem volt teljes egyetértés. Pintér Sándor azt is elmondta: megállapodtak abban, hogy nyárig közös álláspontot alakítanak ki ebben a kérdésben.

Trócsányi László igazságügyi miniszter elmondta, hogy igyekezett választ adni a migrációval összefüggő új magyar jogi szabályozás szükségességével és arányosságával kapcsolatos kérdésekre, és az egyeztetéskor hangsúlyozta, hogy

a magyar kormány kész a párbeszédre.