Vágólapra másolva!
A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 46 éves román férfival szemben, aki csaknem egy évvel ezelőtt veszekedés után, különböző eszközökkel, olyan súlyosan megverte román ismerősét, hogy rövid időn belül meghalt. Gyakorlatilag agyonverte a másik férfit.
Vágólapra másolva!

A román férfi hét éve él Magyarországon. Szívességi lakáshasználóként, egy óbudai házban élt. Rendszeresen találkozott egyik román ismerősével, akivel együtt ittak.

A vádirat szerint 2016. április 25-én este a két férfi az óbudai lakás udvarán iszogatott, amikor hirtelen összevesztek valamin. A házban lakó férfi eleinte csak hangosan szidta ismerősét, majd felkapott egy tégladarabot, és

többször megütötte vele a fejét.

Az áldozat könyörgött neki, hogy ne bántsa őt, a férfi viszont nem hallgatott rá, magához vett egy csákánynyelet, aztán később egy kapanyelet is, és mindenhol megütötte vele, ahol érte, miközben ismerőse védekezni próbált.

A megtámadott férfi a földre került, de akkor még életben volt.

A támadó viszont a sorsára hagyta a ház udvarán, és lefeküdt aludni.

Amikor másnap reggel rájött, hogy a férfi meghalt, holttestét a háznál levő egyik kukába rejtette, és a lakóépület melletti tárolószínbe húzta. A férfi földi maradványaira bejelentés alapján a rendőrök találtak rá.

– közölte az Origóval Ibolya Tibor fővárosi főügyész.

A Fővárosi Főügyészség börtönben látná a férfit, és a vádiratban azt is kezdeményezték, hogy soha többet ne tehesse be a lábát Magyarországra.