Hazudik az orvos az áldozat ügyvédje szerint

2017.03.20. 20:22

Megkerestük Gál Andrást, az áldozat jogi képviselőjét, hogy reagáljon Bene Krisztián állításaira. Gál András telefonban azt mondta, a részletes cáfolatra a bíróságon kell, hogy sor kerüljön, és nem a médiában. Válaszul az alábbi levelet küldte. 

Dr. Gál András, Renner Erika jogi képviselője a másodfokú tárgyaláson beszél. A kép előterében a támadás miatt kilenc év börtönbüntetésre – nem jogerősen – elítélt orvosFotó: Hirling Bálint - Origo

„Sértetti képviselőként nem kívánom a sajtóban egyesével cáfolni azt a számtalan vádlotti csúsztatást, valótlan állítást, amit akár ebben a cikkben, akár más médiafelületen előad. A négyéves eljárás során 

a vádlottnak rendelkezésére állt a jog által biztosított összes olyan eszköz, 

amivel a védekezését előadhatta. A legjobb szakembereket alkalmazva lehetősége volt arra, hogy az ellene felhozott vádakat megcáfolja, és meggyőzze a hatóságokat az ártatlanságáról. Az első, majd később a másodfokú bíróság azonban elmarasztalta, 9 évre súlyosította a büntetését. 

A sértett eddig is azért vállalta a szereplést a médiában, hogy ráirányítsa a figyelmet arra, hogy 

ilyen brutális tettet senki se úszhasson meg, 

valamint azért, hogy másnak is erőt adhasson kiállásával ahhoz, hogy az ilyen és ehhez hasonló bűncselekményeket ne szégyelljék az áldozatok, merjék felvállalni azért, hogy ezek büntetlenül ne maradhassanak” – írta  – a sértett egyetértésével  – dr. Gál András, Renner Erika jogi képviselője az Origónak.