Kiraboltak az utcán egy szívbeteg, Down-kóros lányt Budapesten

2017.03.19. 19:35

Kiraboltak nappal, a nyílt utcán egy szívbeteg és Down-kóros lányt Budapesten, a 17. kerületben, erről a TV2 Tények tudósított. Két férfi elvette a hátizsákját, és megkeresték a pénztárcáját. Elvették az összes pénzét – kb. 8000 forintot –, és visszaadták neki az üres tárcát. A 25 éves Patríciát nagyon megviselte, ami történt, másnap nem is mert elmenni otthonról.

A Down-szindrómás és szívbeteg lány már évek óta egyedül közlekedik a városban speciális biciklivel és BKV-val. Minden reggel ugyanahhoz a villanyoszlophoz láncolja a kerékpárját, és onnan megy tovább busszal. Ezt a napi rutint követte akkor is, amikor kirabolták.

Jager Éva, az édesanyja a TV2 Tények stábjának beszélt a rablásról, a lánya beszámolója alapján elvették a táskáját, kicipzárazták, és egy kosárba beleborították a táska tartalmát. A pénztárcájában nagyjából 8000 ezer forint volt, azt elvették tőle.

A lány részletes leírást adott a tolvajokról,

illetve egy közeli térfigyelő kamera az egész rablást rögzítette. A rendőrök ezután azonosították a két férfit, és el is fogták őket. A 25 éves lányt megviselte a rablás, másnap már el sem mert indulni biciklivel az édesanyja szerint.