Megkezdődik Kecskemét eddigi legnagyobb felsőoktatási projektje

Kecskemét, Pallasz Athéné Egyetem, Campus, látványterv
Vágólapra másolva!
A Pallasz Athéné Egyetem új campusának épülete 2018 nyarán készül el. Az egyetem szakemberei által elkezdett duális képzés rendkívül sikeres és a vállalati partnerek révén igazi életpályát kínál a hallgatóknak.
Vágólapra másolva!

A Pallasz Athéné Egyetemi CAMPUS I. ütemének kivitelezési és kiviteli tervezési feladatainak elvégzésére kiírt nyílt közbeszerzési eljárás sikeresen lezárult. Az I. ütemre kiírt eljárásban az oktatási épület kivitelezésére, valamint a hozzá kapcsolódó infrastrukturális beruházások megvalósítására adhattak ajánlatot.

Az új épület látványterve Forrás: Origo

A közbeszerzési eljárás része volt a teljes campuskomplexum kiviteli tervdokumentációjának elkészítésére vonatkozó tervezői megbízás is.

A határidőre három gazdasági szereplő nyújtotta be ajánlatát. A legjobb ár-érték arányt tartalmazó, érvényes ajánlatot a zalaegerszegi ZÁÉV Építőipari Zrt. adta.

A vállalkozási szerződés aláírása után a munkaterületet is hivatalosan átadják. Az elfogadott ütemezés szerint

az oktatási épület átadása 2018 augusztusában várható, így az egyetemi oktatás a 2018/2019. tanévben már az új épületben indulhat meg.

A kivitelezés becsült értéke 11,9 milliárd forint.

A beruházás alapja a „Smart University" fejlesztési koncepció, amely révén a Pallasz Athéné Egyetem diákjai a legmodernebb technológiák segítségével tanulhatnak majd.

A város „Nyugati kapu" fejlesztési övezetében 5,5 hektáros területen

több mint 30 ezer négyzetméteren öt épület, oktatási, igazgatási-adminisztrációs, könyvtár, kollégium és kulturális központ épül fel.

Az építés feladatát a Pallas Athéné-alapítványok által létrehozott Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. látja el.