Megpróbálta elégetni, elásni, végül egy kartondobozba rejtette kislányát

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba került az a 27 éves mihálygergei asszony, akit azzal gyanúsítanak, hogy körülbelül egy hete, közvetlenül a szülés után megölte kislányát, majd a holttestet előbb megpróbálta elégetni, elásni, végül egy kartondobozba rejtette. A döntést a Salgótarjáni Járásbíróság közölte az Origóval.
Vágólapra másolva!

Február 20-án este a fiatal anya kórházba került. Akkor jöttek rá, hogy egy-két nappal korábban szült. A kórházból hívták a rendőröket, akik azonnal házkutatást tartottak az asszonynál.

A halott csecsemőre a családi ház egyik melléképületében találtak rá.

Az igazságügyi orvos szakértői vélemény alapján a nyomozók megállapították, hogy élve született, ezután ölték meg, és rejtették el a maradványait.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya gyilkosság megalapozott gyanújával indított eljárást az anyja ellen, akit letartóztattak, és gyanúsítottként hallgattak ki. Vallomásában részletesen leírta, mit tett. Azt mondta,

a holttestet előbb megpróbálta elégetni, majd elásni, végül egy kartondobozba rejtette.

A rendőrök kezdeményezték előzetes letartóztatását, amit a bíróság február 24-én el is rendelt.

– közölte a Salgótarjáni Járásbíróság az Origóval, amiben egyetértettek a Nógrád Megyei Főügyészség álláspontjával. A végzés ellen az asszony ügyvédje fellebbezett.