Megvagdosta magát a börtönben Bándy Kata gyilkosa

bv büntetés végrehajtás börtön börtönőr fogvatartott illusztráció Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet, Oktatási központ bemutatója
Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet, Oktatási központ bemutatója
Vágólapra másolva!
Az életfogytiglanra ítélt férfi öngyilkossággal fenyegetőzött, az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe vitték. 
Vágólapra másolva!

Bándy Katát, a Pécsi Rendőr-főkapitányság 25 esztendős pszichológusát 2012. július 8-ra virradó éjjel ölték meg, amikor egy helyi szórakozóhelyről hazafelé tartott. Gyilkosa, a feltehetően drog és ital hatása alatt lévő Péntek László megfojtotta a fiatal nőt, akinek holttestét három nappal később találták meg egy bokros területen. Néhány nappal később elfogták Péntek Lászlót, aki beismerő vallomást tett.

Nem bírta tovább a börtönt Bándy Kata gyilkosa (a kép illusztráció) Fotó: Hirling Bálint - Origo

A férfi jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetést kapott, az ítélet szerint legkorábban 40 év múlva szabadulhat. A Bors értesülése szerint a férfi nem bírta tovább, és összeomlott idegileg: öngyilkossággal fenyegetőzött, összevagdosta magát. A lap értesülése szerint az élete nem volt veszélyben, jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) őrzik.

A Büntetés-végrehajtás Országos Főparancsnoksága az Origónak küldött közleményében azt írja: "A Szegedi Fegyház és Börtönben

A bv.-intézet munkatársai azonban megakadályozták, hogy súlyosabb sérülést okozzon magának, így csupán néhány centiméteres sérülése lett. Az IMEI-ben történt megfigyelés után már vissza is vitték a szegedi börtönbe."