Vallomást tett a Teréz körúti robbantó, jelentős fordulat várható

Teréz körúti robbantás
Budapest, 2016. október 21. A Teréz körúti robbantás gyanúsítottját (b) kísérik ki 2016. október 21-én a Budai Központi Kerületi Bíróság tárgyalóterméből, ahol döntöttek előzetes letartóztatásáról. A Központi Nyomozó Főügyészség előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsította meg a magyar állampolgárságú, ezidáig büntetlen előéletű férfit a Teréz körúti robbantással összefüggésben. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Részletes vallomást tett a nyomozóhatóságnak a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi – közölte Brunner Tamás, a gyanúsított védője. 
Vágólapra másolva!

Az ügyvéd azt mondta, ügyfele a saját elhatározásából döntött a vallomástétel mellett. A vallomást szerdán és csütörtökön tette, hosszasan és részletesen, a kihallgatása hétfőn folytatódik – tette hozzá.

A nyomozás és ügyfele érdekeire hivatkozva Brunner Tamás többet nem mondott, de jelezte, várhatóan a hétfői kihallgatás után

a Központi Nyomozó Főügyészség ad tájékoztatást a vallomás lényegéről, irányáról.

Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője megerősítette, hogy a gyanúsítottat szerdán és csütörtökön kihallgatták, de részleteket nem közölt a nyomozás, illetve az eljárás érdekeire hivatkozva.

A PestiSrácok pénteken azt írta, hogy a robbantással gyanúsított P. László vallomást tett, ami után

jelentős fordulat várható az ügyben.

A portál úgy tudja, az ügynek továbbra is P. László az egyetlen gyanúsítottja, és az ügyészség kezdeményezni fogja a fiatalember előzetes letartóztatásának a meghosszabbítását.

Szeptember 24-én éjjel robbantottak a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton egy földszinti üzlethelyiségnél, két rendőr megsérült, egyikük életveszélyesen. A robbantással gyanúsított férfit október 19-én Keszthelyen fogták el.

A Teréz körúti robbantás gyanúsítottja a Budai Központi Kerületi Bíróságon, ahol tavaly októberben döntöttek az előzetes letartóztatásáról Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt