Hős tanár mentette a gyerekeket a lángoló buszból

olaszország, halálos buszbaleset, A4-es autópálya, Verona
Verona, 2016. január 21. Olasz tűzoltók által készített felvétel a magyar diákokat szállító, kiégett autóbuszról az olaszországi A4-es autópályán egy veronai csomópontnál 2016. január 21-én. A Franciaországból hazafelé tartó busz balesetében tizenhat középiskolás diákok életét vesztette, a sérültek száma 39. (MTI/EPA/Vigili Del Fuoco)
Vágólapra másolva!
Álmukban érte a budapesti Szinyei Merse Pál gimnázium diákjait a szörnyű buszbaleset az olaszországi autópályán. Tizenhat utas meghalt, többen egy tornatanárnak köszönhetik az életüket, aki többször is visszament a lángoló buszba, hogy kimentse őket.
Vágólapra másolva!

Girolamo Lacquaniti, a veronai közlekedési rendőrség parancsnoka beszélt arról, hogy a 16 halálos áldozat mindegyike azok közül került ki, akik nem tudtak kimenekülni az ütközés után azonnal kigyulladt buszból. Mind megégtek. Elmondta azt is, hogy 13 fiatal gyerek menekült meg úgy, hogy kitörték az ablakokat, és azokon keresztül kimásztak a buszból.

Forrás: Videa


Timaffy Judit milánói magyar főkonzul úgy tudja, hogy sokan aludtak, és az ütközéstől ébredtek fel. Nagy volt a pánik az égő buszon.

Egy testnevelő tanár azonban nem esett pánikba. Több gyerek életét is ő mentette meg.

Többször visszament a buszba, hogy onnan újabb diákokat hozzon ki, de közben nagyon megégett, kórházba vitték súlyos sérülésekkel.

Forrás: MTI/Marjai János

Egyelőre vizsgálják, hogy az autóbusz miért csúszott le az útról. Az olasz állami RAI rádió szerint egy szlovén kamionsofőr, aki a busz mögött haladt, valamilyen

problémát látott a busz egyik kerekénél, és próbálta jelezni a sofőrnek,

aki azonban nem tudott elég gyorsan reagálni. A szlovén sofőr a baleset után megállt, és ő is segített a mentésben.
A buszon a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjai utaztak, ami az autópálya melletti korlátnak, majd egy felüljáró tartóoszlopának csapódott.
A hivatalos adatok szerint 54 utas volt a buszon, de egyes információk szerint valójában ennél többen voltak rajta: korábbi tanulók, illetve egy család is.