Százmilliókat hozott a dizájnerdrog

hexen, dizájnerdrog
Teásdobozban hozták a dizájnerdrogot, aminek 0,1 grammja is bárkit kiütne
Vágólapra másolva!
Árpilis óta pörgött az illegális üzlet, Kínából, Anglián keresztül szállították Budapestre a kilós kiszerelésű dizájnerdrogot. A csütörtökön lebuktatott bandától 25 milliós készletet, kötegnyi készpénzt és luxusautókat foglaltak le, a jelek szerint azonban több százmilliós üzlet is épülhetett a kínai kristályra.
Vágólapra másolva!

Teásdobozban szállították a dizájnerdrogot a január 19-én lekapcsolt drogbeszerző társaság tagjai: az öt fős csapat Kínából rendelte, és Anglián keresztül szállítatta Budapestre a kábítószert –

Több százmillióról lehet szó

A csütörtöki rajtaütés során egyikük autójában 12 kilogrammetil-hexedront, fantázianevén hexent találtak a Nemzeti Nyomozó Iroda egységei, tudta meg az Origo.

Teásdobozban hozták a dizájnerdrogot, aminek 0,1 grammja is bárkit kiütne Forrás: Police.hu

A rendőrség elsődleges becslése szerint az anyag feketepiaci és fogyasztói értéke minimum 25 millió forint. Ennél azonban sokkal komolyabb tételről is lehet szó: információink szerint a gyanúsítottak azt vallották,

a drog annyira tiszta és erős, hogy 0,1 gramm számít belőle egy adagnak - ha ez igaz, már többszáz milliós tételről beszélhetünk.

Luxusautó, kötegelt húszezres

Mivel a banda már április óta aktív, joggal feltételezhető, hogy rendszeresen százmilliós értékben hoztak be kábítószert Magyarország területére.

A csapat tagjait több helyszínen fogták el a rendőrök, a házkutatások során pedig 10 millió forint készpénzt, ezer angol fontot, több luxusautót és a dizájnerszer porciózásához szükséges eszközöket is lefoglaltak tőlük.

Fegyvert is találtak

Egyikük autójából

egy duplacsövű kispuska is előkerült.

Hogy ez valóban lőfegyver vagy csak replika, majd a későbbi szakértői vizsgálat fogja megállapítani, de gyanúsítottnak nincs fegyvertartási engedélye.

A rajtaütéseknél egy kispuska is előkerült Forrás: Police.hu

A gyanú szerint a csapat feje a 22 éves, budapesti H. Dávid volt, a társaival országszerte eladtak a kínai drogból. Az öt gyanúsítottat kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették, a rendőrség indítványozta előzetes letartóztatásukat is.