Botka Lászlót akarja az MSZP

Botka László polgármester Szeged
MSZP
Budapest, 2014. május 31. Botka László választmányi elnök nyilatkozik a sajtónak a Magyar Szocialista Párt (MSZP) országos választmányának ülése közben a párt VI. kerületi, Jókai utcai székháza előtt 2014. május 31-én. Elrendelte az MSZP választmánya a teljes tisztújítást, és július 19-ére összehívta a párt tisztújító kongresszusát. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Egyhangúan támogatta az MSZP elnöksége a párt szegedi polgármestere, Botka László miniszterelnök-jelöltségét. A politikus elmondta, a napokban programot hirdet és megkezdi a szükséges tárgyalásokat.
Vágólapra másolva!

Az MSZP országos elnöksége egyhangúlag támogatja Botka László miniszterelnök-jelöltségét - közölte Molnár Gyula, az ellenzéki párt elnöke.

Botka László elmondta, a napokban programot hirdet és megkezdi a szükséges tárgyalásokat.

Molnár Gyula pártelnök azt mondta, az elnökség teljes körűen felhatalmazta Szeged szocialista polgármesterét arra, hogy folytassa le azokat a tárgyalásokat, amelyek a jelöltállításban, a tartalmi kérdésekben szükségesek a következő parlamenti választáson történő győzelemhez.

Botka László miniszterelnök-jelölt akar lenni Forrás: MTI/Kovács Attila

Szerinte a kormányváltáshoz a többi között egy új politika, ahogy fogalmazott,

az igazságosság új politikája szükséges,

de nem a 2010 előtti világot akarják visszahozni.

Mint arról az Origo írt, zavart okozott az ellenzéki oldalon, hogy Botka László bejelentette, bizonyos feltételek teljesülése esetén szívesen lenne miniszterelnök-jelölt, ám a szegedi polgármester feltételei egyelőre teljesíthetetlennek tűnnek.