Fuldoklott a gyógyszerallergiától, a mentők nem segítettek

ónos eső, mentők
Országszerte a rendőrség és a katasztrófavédelem mellett, "nagyüzem" van a mentőknél is. (képünk illusztráció)
Vágólapra másolva!
Nem ment ki a mentő, pedig allergiás sokktól fulladozva kért segítséget egy szegedi nő – derült ki a TV2 Tények című hírműsorából. A nő szerint az új gyógyszerétől kapott görcsöt, amitől hányt is, és majdnem megfulladt. Hívta a mentőket, de a diszpécser csak annyit mondott: vegyen nagy levegőt, majd elmúlik, és letette a telefont. Végül a saját lábán, fulladozva ment be a sürgősségire.
Vágólapra másolva!

Allergiás sokktól fulladozva kért segítséget egy szegedi nő, aki kénytelen volt a saját lábán bemenni a sürgősségire. Most már jobban van, azonban az mondta, hogy sírva hívta fel a mentőket, hogy jöjjenek azonnal, mert nem kap levegőt, de nem indult el senki érte – derült ki a Tényekből.

– mondta a nő, aki szerint meg sem kérdezték tőle, hogy milyen gyógyszereket szed.

Csak azt az utasítást kapta a diszpécsertől, hogy lélegezzen mélyeket, és majd elmúlik. Azt állítja, ezután elköszöntek tőle, és letették a telefont.

Egyedül volt otthon, ezért a nagyszüleit kellett hívnia, hogy azonnal vigyék be ide, a szegedi klinikára. Még volt ereje a saját lábán besétálni, utána azonnal kezelésbe vették.

– mesélte a nő, aki be is pánikolt, görcs szorongatta a nyelő- és légcsövét, hánynia kellett.

A Tények kereste az Országos Mentőszolgálatot is. Írásban azt a választ kapták, hogy a

diszpécser a hangfelvétel alapján tájékozódott a beteg állapotáról, és megpróbált segíteni, de hogy helyesen értékelte-e a kialakult helyzetet, azt még ki kell vizsgálni.

A mentésirányítók munkája során használt, úgynevezett kikérdezési protokoll megújítása éppen most zajlik.