TEK-kommandósok rohanták le a szombathelyi dílert

kitkat
Kitkat, Skype - ismert márkaneveken is futnak a lefoglalt partidrogok
Vágólapra másolva!
A TEK kommandósai ütöttek rajta a kábítószer-terjesztéssel gyanúsított szombathelyi férfin és párján, akik Budapestről szerezték be a több száz grammnyi drogot.
Vágólapra másolva!

Hétfőn éjjel fél kettőkor ütött rajta a TEK műveleti egysége a 25 éves szombathelyi férfin és barátnőjén.

Drog az autóban, drog a házban

A páros épp az M86-os autópálya városi bevezető szakaszán autózott, amikor a kommandósok megállították és lerohanták kocsijukat – a rendőrség adatok szerint drog volt náluk, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a nyomozók egy ideje már figyelték és nyomon követték a férfit.

Kitkat, Skype - ismert márkaneveken is futnak a lefoglalt partidrogok Forrás: Police.hu

A gyanú beigazolódott, az autóban ugyanis több mint 300 gramm „kábítószergyanús anyagot" találtak, ráadásul a páros fogyaszthatott is a drogból. A férfi szombathelyi lakásán aztán még 82 darab ecstasy tablettát és a szerek porciózásához szükséges eszközöket foglaltak le a rendőrök.

Elfogták a fővárosi eladót is

Az akcióval egy időben Budapesten is razziáztak a s nyomozók, és elfogták a szombathelyi gyanúsított ellátóját is, a 23 éves férfi lakásáról 400 gramm, még nem azonosított por és további ecstasy tabletták kerültek elő.

Így eredményesebb?

A két feltételezett díler ellen kábítószer birtoklása és kereskedelme miatt is ellenjárás indult, a szombathelyi férfi barátnője szabadlábon védekezhet.

Érdeklődtünk a Vas megyei rendőr-főkapitnyságnál, miért kellett a TEK egységeit hívni az elfogáshoz – rájuk általában akkor van szükség, ha a gyanúsítottnál fegyver is lehet. Mint kiderült, erről most nem volt szó, a kommandósokat most az "eredményesebb fellépés" miatt vetették be.