Nem lehetett nem észrevenni a zalabéri drogbázist

fű, marihuána, Budatétény
A zöld hálótól még nem lesz láthatatlan a marihuána
Vágólapra másolva!
Nagy haszonra számítottak, de túl feltűnően fejlesztették zalabéri füveskertjüket a termesztők: a több száz köbméternyi elhordott föld, a hatalmas fóliasátor gyorsan szemet szúrt a gyéren lakott környéken.
Vágólapra másolva!

Rég nem láttak akkora beruházást a zalabéri pincesor tulajdonosai, mint amit két budapesti testvérpár szervezett meg egy, a környéken megvásárolt telken: 2016 tavaszán munkagépek jelentek meg a helyszínen,

közel 800 köbméter földet termeltek ki,

a keletkezett gödörbe pedig legalább száz köbméter tőzeget töltöttek.

Ez már sok volt a szomszédságnak

Az is sokaknak feltűnt, hogy a beruházók kutat fúrattak a telken, majd felhúztak egy közel hétszáz négyzetméteres fóliasátrat és egy kisebb melegházat is.

A kíváncsi és gyanakvó szomszédok idővel értesítették a rendőrséget- a helyszínre kiszálló járőrök pedig percek alatt leleplezték a sátorban nevelt hatalmas, 1030 tőből álló kenderültetvényt,az élő növények mellett pedig több mint 50 gramm leszüretelt marihuánát találtak.

Több mint ezer tő kendert találtak a rendőrök a zalabéri pincesoron. A kép illusztráció Forrás: Police.hu

Nagyratörő tervek

Mint a nyomozás során kiderült, a telektulajdonosok – két budapesti testvérpár – nagyratörő tervekkel érkeztek Zalabérre: közel 5-6 millió forintot költöttek a telek és a helyi ingatlan megvásárlására, majd átalakítására,

a magokat Bécsből hozatták, és profi szellőző, párásító, locsoló berendezést építettek ki a fóliasátrakban.

A barátok közül hárman a sátrakban dolgoztak, míg egy személy hetente-kéthetente látogatta és ellátta őket. pénzzel, étellel és dohánnyal.

A négyes legalább százmilliós hasznot remélt

az ültetvény szüreteléséből, de terveikből semmi sem valósült meg.

A férfiak ellen a Zala Megyei Főügyészség különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Törvényszék előtt – ezért akár 15 év börtönre is számíthatnak.