Szabadlábon a rendőrgázoló

Vágólapra másolva!
Megszüntette a Budapest Környéki Törvényszék annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki február közepén az M5-ös autópálya leállósávjában kamionjával elsodorta az éppen intézkedő rendőröket.
Vágólapra másolva!

A román állampolgárságú kamionsofőr február 13-án reggel a vontatóból és pótkocsiból álló kamionjával Szeged felé haladt az M5-ös autópályán. A férfi nem a vezetésre figyelt, hanem a rádiót próbálta beállítani, emiatt

hajtott a leállósávba, ahol hátulról nekiütközött

egy éppen rendőri intézkedés alatt álló és az előtte parkoló autónak is. A kamion elsodorta az autók mellett álló rendőröket. Az igazoltatott autó sofőrje és ez egyik rendőr súlyosan megsérült,

egy rendőrnő pedig a helyszínen meghalt.

A Budakörnyéki Járásbíróság február 15-én elrendelte a halálos közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsított férfi előzetes letartóztatását. A végzés ellen a vádlott és védője fellebbezett.

A másodfokon eljáró Budapest Környéki Törvényszék a fellebbezést alaposnak találta, és arra az álláspontra helyezkedett, hogy a bűncselekmény súlya nem alapozza meg a szökés, elrejtőzés veszélyét.

– írta a törvényszék, megjegyezve, ezért az elsőfokú bíróság végzését megváltoztatták, és megszüntették a kamionos előzetes letartóztatását.

Az Országos Rendőr-főkapitányság reggel közölte, hogy a balesetben meghalt rendőrnő búcsúztatását csütörtökön tartják, a gyászszertartás a család kérésére a sajtó számára nem nyilvános.