Őrizetbe vették a rendőrnőt halálra gázoló kamionost

gyáli rendőrbaleset
Elütötte a rendőrnőt, és két autót is letarolt az elszabaduló kamion az M5-ösön
Vágólapra másolva!
A 23 éves rendőrnő egy sofőr adatait ellenőrizte, amikor egy száguldó kamion az út szélén álló autók közé hajtott. Az elgázolt fiatal nőn már nem lehetett segíteni. A belügyminiszter az elgázolt rendőrnőt a szolgálat halottjává nyilvánította, és előléptette törzsőrmesterré. A kamion sofőrjét este kihallgatták, és őrizetbe vették.
Vágólapra másolva!

Egy 23 éves nő, a Készenléti Rendőrség tagja halt meg hétfőn reggel az M5-ösön, Gyál mellett történt kamionbalesetben. Rendőr kollégája és egy civil pedig megsérült az ütközés során – tudta meg az Origo.

Ellenőrzésből tragédia

Úgy tudjuk, a fiatal nő egy szolgálati Audiból szállt ki, és egy leintett Toyota sofőrjét akarta ellenőrizni.

Ekkor robbant közéjük a váratlanul érkező kamion, áthajtott az áldozaton, letarolta mindkét autót, majd lendületét vesztve megállt az útszéli szántóföldön.

Elütötte a rendőrnőt, és két autót is letarolt az elszabaduló kamion az M5-ösön. A képre kattintva galéria nyílik! Forrás: Origo

Nyomoznak az ügyben

A sérülteket kórházba szállították – állapotukról egyelőre nincs információ, ahogy még az sem tisztázott, miért állították meg a piros Toyotát a rendőrök.

Az ügyben a Pest megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya indított vizsgálatot, halált okozó közúti veszélyeztetés gyanújával nyomoznak – a helyszínelés jelenleg is tart a szántóföldön.

Előléptették a rendőrnőt

A belügyminiszter az elgázolt rendőrnőt

a szolgálat halottjává nyilvánította, és előléptette törzsőrmesterré.

A rendőrség tudatta: megrendülve és együttérzéssel osztozik Menus Anikó őrmester, a Készenléti Rendőrség járőre családjának fájdalmában.

Őrizetben a kamionsofőr

A rendőrség esti közleménye szerint közúti baleset okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanújával indult eljárás a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályán egy 47 éves román állampolgár ellen.

A balesettel összefüggésben a Pest megyei rendőrök a kamion vezetőjét gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették.