Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Brüsszel lopakodó jogalkotásáról beszélt az államtitkár

népszavazás 2016 kvótareferendum Dömötör Csaba
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára
Vágólapra másolva!
A kormány célja, hogy megakadályozza "Brüsszel lopakodó jogalkotását" - erről a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, Dömötör Csaba beszélt, emlékeztetve, hogy minapi évértékelőjében Orbán Viktor kormányfő is a nemzeti önrendelkezés fontosságáról, annak fenntartásáról és megerősítéséről szólt.
Vágólapra másolva!

A kormány azt szeretné, hogy

a magyarok saját maguk dönthessenek a jövőjüket meghatározó kérdésekben és Brüsszel - a bevándorláshoz hasonlóan - ne folytathasson lopakodó jogalkotást

- mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, emlékeztetve, hogy minapi évértékelőjében Orbán Viktor is beszélt erről.

Orbán Viktor évértékelője 2017 február 10-én a Várkert Bazárban Fotó: Mudra László - Origo

Mint arról az Origo is beszámolt, évértékelőjében a miniszterelnök megnevezte az új nemzeti politika öt alappillérét, amelyek a nemzeti önrendelkezés fenntartásáról és megerősítéséről szólnak.

Több ponton várható vita Brüsszellel

Meg kell védeni a rezsicsökkentést, a migrációs válság kezelésére meg kell erősíteni a jogi határzárat,

nagyobb átláthatóságot kell biztosítani a külföldről pénzelt ügynökszervezetek esetében,

emellett nemzeti hatáskörben kell tartani az adópolitikát és a munkahelyteremtést célzó eszközöket is - sorolta az államtitkár a területeket, ahol a kormány Brüsszellel és a hazai ellenzékkel vitára számít.

Kiemelte, a kabinet az energiapolitika területén azért számít konfliktusokra, mert az energiaunióról szóló brüsszeli javaslat megtiltaná az állami árszabályozás lehetőségét, ami egyet jelentene az rezsicsökkentés eltörlésével.

Dömötör Csaba államtitkár Fotó: Polyák Attila - Origo

Dömötör Csaba szerint a kormány emellett a migrációs válság elhúzódására számít, miközben nagyon sok illegális bevándorló visszaél az uniós jogszabályokkal és "szabadon járnak, kelnek Európában", közülük többen brutális támadásokat is elkövetve.

Kifejtette, hogy számos olyan politikai aktivista csoport tevékenykedik Magyarországon, amelyek javarészt külföldről, átláthatatlan módon kapják támogatásukat. "Ügynökszervezetekről van szó" - mondta az államtitkár, aki szerint

"Alapvető érdekünk, hogy Magyarország továbbra is saját maga határozhassa meg, hogy milyen módon támogatja a munkahelyteremtést" - mondta az államtitkár.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről