Ügyvédje szerint véletlenül lőtt a rendőrgyilkos

Bőny lövöldözés sérült TEK,rendőr rendőrautó meghalt agyonlőtték
Bőny, 2016. október 26. Rendőri készültség Bőny főutcájában, a Szabadság úton 2016. október 26-án. Sajtóinformációk szerint lövöldözés volt az utcában. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
A bőnyi rendőrgyilkosság gyanúsítottjának ügyvédje szerint védence "véletlenül lőtt", nem akart megölni senkit.
Vágólapra másolva!

Léhner György az M1 esti híradójában azt mondta: a gyanúsított csak "rá akart ijeszteni" a rendőrökre.

Szerinte

a 76 éves férfi azt akarta, hogy a rendőrök várjanak egy kicsit, mert ügyvédet szeretett volna hívni,

ezért ment be az épületbe. Hozzátette: a férfi azért vette elő a házban tartott fegyverét, hogy visszatartsa a rendőröket, hogy "ne tudják elvinni", amíg ügyvédet hív.

A szélsőjobboldali Magyar Nemzeti Arcvonal alapítója, Győrkös István megölte Pálvölgyi Péter őrnagyot, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kiemelt főnyomozóját Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Szerda reggel gépkarabéllyal adott le több lövést Bőnyben a 76 éves Győrkös István, és megölte Pálvölgyi Péter őrnagyot, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kiemelt főnyomozóját. A meggyilkolt férfit a belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és alezredessé léptette elő.

Győrkös István ellen hivatalos személy sérelmére elkövetett, több ember életét veszélyeztető emberölés és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt rendeltek el nyomozást. A férfi is megsérült a lövöldözéskor, csütörtökön a kórházban helyezték előzetes letartóztatásba, majd a tököli rabkórházba vitték.