Fegyveres férfihoz riasztották a TEK-et Budapest belvárosába

bűnügy, fegyveres férfi, TEK, Szövetség utca
Vágólapra másolva!
Fegyveres férfihoz riasztották a TEK-et Budapest belvárosába. Az Origo információi szerint két embert is elfogtak. A rendőrség szerint a férfiaknál csak airsoft-, vagyis szabadidős célú, műanyag golyót kilövő fegyver volt.
Vágólapra másolva!

Fegyver vagy fegyvernek látszó tárgy lehetett annál a férfinál, akihez péntek délelőtt hívták ki Budapesten a rendőröket – értesült az Origo. A helyzet komolysága miatt a Terrorelhárítási Központot (TEK) is riasztották.

Egy gyanúsítottat visznek el a rendőrök a Szövetség utcából Fotó: Polyák Attila - Origo

Értesüléseink szerint a férfit már el is fogták a helyszínen, a VII. kerületben, a Szövetség utcában. Úgy tudjuk, a Szövetség utca 26-os számú házából, egy II. emeleti lakásból vitték el.

Ugyanitt később, 10 óra után egy másik férfit is elfogtak – jelentette az Origo helyszíni tudósítója.

A rendőröket fél 9-kor riasztotta feltehetően az egyik lakó, nem sokkal később pedig 3 TEK-es autó és 10 rendőrautó fékezett a ház előtt.

A TEK-eseket is riasztották Fotó: Polyák Attila - Origo

Elterjedtek olyan hírek, miszerint az először elfogott férfi elbarikádozta magát, de az Origo rendőrségi forrásból úgy tudja, ilyen nem történt. A TEK-esek már le is vonultak.

Két férfit is elfogtak a főváros VII. kerületében Fotó: Polyák Attila - Origo

Az Origo helyszíni tudósítója szerint az utcán nincs senki, az elfogott férfit is elszállították. A környéken lakók csak annyiról számoltak be, hogy látták, amint valakit „vonszolnak” az egyenruhások az utcán.

Lezárták az Osvát utcát is, de ennek úgy tudjuk, nincs köze a Szövetség utcában történtekhez Forrás: Origo

Eközben nem messze onnan a rendőrök lezárták az Osvát utcát, ami most „műveleti terület”. Forrásaink szerint azonban nem biztos, hogy a két esetnek köze van egymáshoz, az Osvát utcában talán rablás történhetett.

Csak airsoftfegyver volt?

Az Origo kérdésére a rendőrség annyit árult el, hogy az elsődleges adatok szerint a férfiaknál airsoft-, vagyis szabadidős célú, műanyag golyót kilövő fegyver volt.