Egymást taposva indulunk pihenni

Vágólapra másolva!
Egymást érték az autóbalesetek péntek délután az autópályákon, hosszabb időre lebénult az M7-es, az M0-s és az M5-ös sztráda is – a hosszú hétvége miatt tömegek akarják elhagyni a fővárost.
Vágólapra másolva!

Pár óra leforgása alatt tucatnyi kisebb-nagyobb baleset történt péntek délután az autópályákon, leginkább a fővárosból kivezető utakat bénították karambolok, koccanások.

Felborult, összetört

Fél hat előtt az M5-ösön, a Röszke felé vezető oldal 37. kilométerénél történt súlyos baleset: egy autó Inárcs térségében lesodródott az útról, és felborult.

Mindkét utas kirepült az autóból, információink szerint súlyosan megsérültek.

Súlyos baleset miatt riasztották a mentőket Fót mellett, az M3-ason is, ahol egy árokba borult autó sérült sofőrjét kellett ellátni. Az M0-s körgyűrű M5-ös felé vezető oldalán három személyautó karambolozott, ami jelenleg is akadályozhatja a közlekedést.

Volt tömegkarambol is

Délután három körül pedig az M7-esen, Székesfehérvár közelében történt tömegkarambol – négy személyautó és egy kamion ütközött, a műszaki mentés és helyszínelés idejére pedig órákig korlátozták a sztráda Balaton felé vezető oldalát.

A helyzeten az sem javított, hogy később az autópálya egy másik szakaszán is személyautók ütköztek, ami szintén jelentős torlódást okoz.

Hétvégi roham

Az egymást érő balesetek főként a Budapestről kivezető utakon történtek, a négynapos hosszú hétvége miatt

tömegek akarják elhagyni a fővárost,

ráadásul egyszerre. A rendőrség már csak ezért is minden autóst fokozott óvatosságra kér az utakon.