Változékony hétvégénk lesz

Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Pénteken reggelre párássá válik a levegő, néhol köd is képződik. A párásság megszűnése után felhős és napos időszakok váltakoznak, eső nem alakul ki. Reggel általában 0 és +5 fok közötti értékeket mérhetünk, de a fagyzugos tájakon már fagyhat.

Délutánra 10 és 15 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton főleg a nap első felében lesz erősen felhős az ég, délután inkább már csak felhőátvonulások lesznek. Futó zápor bárhol lehet. Az ÉNy-i szél sokfelé lesz erős. 11 és 17 fok között alakulhat a csúcsérték.

Vasárnap a napsütést gyakran zavarják felhők, de csapadék kialakulására kicsi az esély. A légmozgás mérséklődik, de még mindig lehetnek élénk széllökések. Csökken a hőmérséklet: 8 és 13 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Boldog névnapot

Október 28. az év 302. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 64 nap van hátra.

Ma a simonokat ünnepeljük.

A Simon a Simeon név görög Szimón alakváltozatából ered.

Távkapcsoló

Pénteken 19.25-től Drágám, add az életed heti döntő a TV2-n. 20.30-tól a Dunán Fölszállott a páva, megy az újabb évad a népzenei tehetségkutatóból. Ha szeretjük Kőhalmi Zoltánt, akkor ez a mi esténk, mert a Comedy Central este 9-től leadja másfél órás önálló estjét.

Szombat a nagy zenés show-k estéje, 18.50-től Star Academy a TV2-n, 20 órától X-Faktor az RTL Klubon. Ha már elegünk van a jól-rosszul éneklő ifjakból, akkor a Dunán lazulhatunk Arnold Schwarzeneggerrel, illetve Az utolsó akcióhős című filmjével.

Vasárnap 18.50-től döntenie kell a családnak: Sztárban sztár a TV2-n, vagy inkább X-Faktor, mentorházas jelenetekkel. 21.10-től House of Cards, Kártyavár a Duna TV-n, Kevin Spacey sorozata mesterien mutatja be az amerikai politikai trükköket, belső intrikákat. 23.40-kor, ha még ébren vagyunk, a Hesnával a világ jön a Duna Worldre, Hollywood és a háború kapcsolatát boncolgatják a műsorban.

Mozipremierek

Trollok
Halál Szarajevóban
Tökös ötös
A könyvelő
JutalomJáték
Graffaló és barátai