Orbán Viktor együttérzését fejezte ki a lelőtt rendőr családjának

Orbán Viktor Budapest, 2016. október 17.
Orbán Viktor miniszterelnök az alaptörvény hetedik módosításának vitáját megnyitó expozéját tartja az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. október 17-én.
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Budapest, 2016. október 17. Orbán Viktor miniszterelnök az alaptörvény hetedik módosításának vitáját megnyitó expozéját tartja az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. október 17-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök együttérzését fejezte ki a Bőnyben lelőtt rendőr családjának.
Vágólapra másolva!

"Megrendüléssel értesültem a szolgálatteljesítés közben meggyilkolt rendőr haláláról. Az áldozat családjának őszinte együttérzésemet fejezem ki" - írta Orbán Viktor nyilatkozatában azt követően, hogy október 26-a, szerda reggel a Győr-Moson-Sopron megyei Bőnyben egy lövöldözésben meghalt egy rendőr.

Elfogadhatatlan

A kormányfő a közleményben leszögezte: elfogadhatatlan, hogy Magyarországon bárki bármilyen indítékkal a törvényesség és a rend fenntartóira támadjon. Az ilyen cselekedetek elkövetőivel szemben a lehető legnagyobb szigorral és keménységgel kell fellépni - fogalmazott a miniszterelnök.

Fejbe lőtte a rendőrt

Több rendőr egy nyomozás keretében tartott volna házkutatást egy bőnyi házban, mikor rájuk lőttek. Egyikük a fején sérült, a helyszínen meghalt. Úgy tudjuk, hogy az elkövető a nyilasmozgalmakat szervező Győrkös István, a Magyar Nemzeti Arcvonal alapítója és vezetője. Őt a rendőrök a lövöldözésben megsebesítették, a győri kórházban megműtötték.