Részegen vezetett, a testvére halt bele

Vágólapra másolva!
Részegen autózott át Toponárra a fiatal társaság, a sofőr pálinkát is ivott vezetés előtt – most testvére halála miatt kerülhet börtönbe.
Vágólapra másolva!

Részegen okozott tragikus kimenetelű balesetet egy somogyi kis községben élő 23 éves férfi, aki gondatlanságával testvére halálát okozta.

Autóval indultak erősítésért

A baleset tavaly október 26-án történt, a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség azonban csak egy évvel később emelt vádat a sofőr ellen. Vádiratuk szerint az ötfős társaság – a sofőr és két testvére, valamint két barátjuk – boroztak, majd mikor elfogyott az ital, autóval mentek át újabb üvegekért a közeli Toponárra.

Az egyébként is részeg sofőr a bevásárlás után még fél deci pálinkát megivott,

így indultak haza. Közel 100-110 kilométer/órás sebességgel száguldottak, még Toponár lakott területén, amikor egy kanyarban a férfi elvesztette uralmát az autó felett, és az útmenti árokba, majd egy fának csapódott a kocsival.

Elsétált a helyszínről

A baleset áldozata kirepült a járműből és a helyszínen belehalt sérüléseibe, de súlyosan sérültek a többiek, így a részegen vezető vádlott is. Amikor a férfi szembesült testvére halálával, valószínűleg sokkot kapott –

szó nélkül elment a helyszínről.

Csak másnap ért haza, élettársa pedig értesítette a rendőrséget. A férfit halált okozó ittas járművezetéssel vádolják – ha a bíróság bizonyítottnak látja bűnösségét, akár nyolc éves börtönbüntetésre is számíthat.