Hadházy Ákos hét fogyatékos ember munkahelyét vette el

Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Vágólapra másolva!
Hadházy Ákos évekig bírósági perekkel akadályozta a háza szomszédságában lévő, fogyatékkal élőket foglalkoztató vendéglátóhely átalakítását. Az LMP társelnökét zavarta a penetráns ételszag és a növekvő forgalom. A pereskedés miatt legalább hét, fogyatékkal élő embernek nem tudtak munkát adni.
Vágólapra másolva!

Hadházy Ákos – még önkormányzati képviselőként – korábban beperelt egy fogyatékkal élőket foglalkoztató szekszárdi éttermet. A képviselő egy hangfelvétel szerint milliókat kért az éttermet működtető alapítványtól azért, hogy belemenjen az étterem bővítésébe – olvasható az Index korábbi cikkében.

Az LMP társelnöke évekig bírósági perekkel akadályozta a háza szomszédságában lévő, fogyatékkal élőket foglalkoztató Kék Madár Alapítvány vendéglátóhelyének átalakítását. Az ügy pikantériája, hogy önkormányzati képviselőként korábban

maga is megszavazta az épület átalakítását.

Később előkerült egy hangfelvétel, amelynek tanúsága szerint Hadházy közölte, mennyiért állna el a további fellebbezésektől.

Hadházy Ákosnak nem tetszett, hogy bővíteni akar egy fogyatékosokat foglalkoztató szekszárdi étterem Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A képviselő ezzel szemben azt állította, hogy az alapítvány ajánlotta fel a pénzt, amivel a háza értékcsökkenését kompenzálták volna. Az alapítvány elnöke másként emlékezett. Az ügy mindenesetre rendkívül érdekes, mivel Hadházy Ákos azóta az LMP korrupciós szakszóvivője lett, és hétről hétre tartja sajtótájékoztatóit a témában.

Hadházy perelt

Hadházy Ákos be is perelte az alapítványt. Mindezt ő azzal indokolta, hogy a fogyatékkal élőket foglalkoztató étterem átalakítása miatt

zavarta a „rendszeres penetráns ételszag”,

valamint kifogásolta, hogy szerinte az étterem közelében nem áll majd rendelkezésre megfelelő számú parkolóhely a vendégek autói számára, és a megnövekvő forgalom az ő garázshasználatát is nehezíti.

Ez az érvelés különösen érdekes az LMP társelnökétől, ugyanis ezek szerint a zöld képviselőnek fontosabb a parkolóhelye, mint egy fogyatékkal élőket foglalkoztató alapítvány működése. Hadházy pereskedése nyomán az alapítvány nem tudta bővíteni a konyháját, és így nem tudta bővíteni kapacitásait sem, így legalább hét, fogyatékkal élő ember munkahelye nem jöhetett létre.

Az üggyel kapcsolatban kerestük az alapítványt és Hadházy Ákost is. Cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ, amint megérkezik, frissítjük cikkünket.