Zűrös csapattal tüntet együtt Juhász Péter

Juhász Péter
Vágólapra másolva!
Zűrös múltú, a sajtóban bűnügyekkel és az alvilággal is kapcsolatba hozott tüntetővel és csapatával fogott össze Juhász Péter. Az Együtt politikusa vasárnap a Kossuth térre szervezett tüntetést Szabó Gábor "Tuareg"-gel. Azt tervezik, hogy sípokat osztanak szét és közösen kifütyülik a Kossuth téri ünnepségen résztvevő állami vezetőket, köztük a miniszterelnököt. Szabót korábban a börtönbüntetését töltő Portik Tamással is kapcsolatba hozták. Aki megzavarja az állami ünnepséget, rendzavarást követ el, ami garázdaság - erre figyelmeztetett Hollik István kereszténydemokrata képviselő és Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója. 
Vágólapra másolva!

Ellenzéki pártok és civilek közös megemlékezést tartanak október 23-án a Blaha Lujza téren. Az Együtt viszont külön rendezvényt szervezett vasárnapra. Juhász Péter egy Orbán Viktort kifütyülő tüntetést rendez, amin ezer sípot akar szétosztani. Csakhogy a rendezvényen nem csak saját támogatóira, hanem egy Szabó Gábor "Tuareg" nevű férfira és segítőire is számít. Szabót jól ismerik a hatóságok, több cikk megjelent már alvilági kapcsolatairól, a gazdasági bűnügyeiről, vagy arról, hogy minden ellenzéki pártnak felajánlotta már a szolgálatait, de mindenhonnan elküldték.

Juhász Péter Fotó: Szabó Gábor - Origo

A vasárnapi tüntetésre az alábbi felhívással hívja az embereket Szabó: NAGYKORÚAK tudják: Diktatúrát nem lehet választásokon leváltani, azt UTCÁN lehet csak, népharaggal. NAGYKORÚAK TUDJÁK, hogy a Hatalom ellen ott kell tüntetni, ahol annak központja van: a Kossuth térnél. NAGYKORÚAK más nagykorúak társaságában lesznek október 23-án, hogy belekezdjenek az Ország Rezsimtelenítésébe. Találkozunk az Alkotmány utca Kossuth téri torkolatánál, hogy

megszervezzük az országos utcai ellenállást,

és ennek első lépéseként a délutáni Orbán beszéd kifütyülését.

A most Juhász Péterrel közös tüntetést szervező Szabó nem csak az utcai akcióiról, hanem arról is ismert, hogy még a józsefvárosi Együtt 2014 munkatársaként, mint a Józsefvárosi Városüzemeltetési Szolgálat (JVSZ) vezetője

vette föl és alkalmazta Sarkadi Józsefet, Portik Tamás személyes testőrét.

Sarkadi így a Jófiúk Biztonsági Szolgálat vezetője lett - írta a Magyar Nemzet. Szabóról tudni lehet azt is, hogy egészen 2008-ig a VIII. kerületi képviselő-testületben SZDSZ-es képviselő volt.

De Szabó ellen nyomoztak is, miután csaknem 70 millió forintos indokolatlan kifizetésekre derített fényt a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a JVSZ gazdálkodásának átvilágítása során. A városüzemeltetési szolgálat később újabb feljelentést is tett, melyben az is szerepel, hogy a JVSZ korábbi vezetése három terepjárót vett egymillió forintért, majd tízmillió forintot költött rájuk. A Jófiúk munkájának elszámolása körül is több jogcím nélküli kifizetést fedeztek fel az átvilágítók.

Szabó Gábor "Tuareg" Fotó: Marton Szilvia

Szabó Gábor „Tuareg", az Ország Gyűlése Mozgalom (OGYM) nevében tavaly januárban jelentette be "kormánybuktató akcióprogramját", a Tavaszi vihart. Tüntetést is szervezett, amire politikusokat is hívott, de csak Bokros Lajos ment el körülbelül 200 ember társaságában.

A mostani tüntetés jogilag is aggályos. Aki ugyanis olyan kihívóan közösségellenes magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, szabálysértést követ el. Egy 60 éves évforduló állami ünnepségén egy ilyen akció lehet kihívóan közösségellenes. Ebben az esetben pedig aki erre felhív, felbújtó, aki sípot oszt, bűnsegéd, aki pedig fújja, elkövető lehet. Erről Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő beszélt egy tegnapi és Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója egy mai sajtótájékoztatón.