Megszólalt a robbantó apjának kollégája

teréz körúti robbantás sajtótájékoztató video
Budapest, 2016. október 20. A Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjének elfogásáról készült videofelvételt vetítik le az elfogást bejelentő sajtótájékoztatón a Központi Nyomozó Főügyészségen 2016. október 20-án. Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú, ezidáig büntetlen előéletű fiatalembert a Teréz körúti robbantással összefüggésben. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Zárkózott családban élt az a fiatal férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy néhány hete bombát robbantott a Teréz körúton. A most elfogott férfi apja Karmacs volt polgármestere. A robbantó is jó ideig Karmacson élt, amíg néhány éve Budapestre nem költözött az édesanyjához.
Vágólapra másolva!

Nagyon meglepődtem, amikor meghallottam, hogy elődöm, a korábbi polgármester fiát gyanúsítják azzal, hogy ő követte el a Teréz körúti robbantást – ezt mondta az Origónak Kelemen István, Karmacs polgármestere. Azt is hozzátette, ezzel nem csak ő, a településen mindenki így volt.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Ahogy azt már tegnap, az elfogás után néhány órával az Origo megírta, a robbantással gyanúsított férfi apja korábban Karmacs polgármester volt. Egészen odáig, amíg a testület nem döntött úgy, hogy nem tudnak tovább dolgozni, ezért a testület feloszlatta magát.

A jelenlegi polgármester azt mondta, noha elődjét ismeri, a férfi sem vele, sem másokkal nem volt baráti viszonyban, pedig jó ideje a településen él.

A robbantással gyanúsított férfi még gyerek volt, amikor utoljára látta.

Pedig egészen néhány évvel ezelőttig a településen lakott. Információink szerint akkor hagyta el a települést, amikor anyjához költözött, aki Budapesten él.

Ennek ellenére, ahogy a jelenlegi polgármester fogalmaz, az apját rendszeresen látogatta, így többen is látták Karmacson.

Előjelekről viszont, vagyis mondjuk családi vitákról, senki sem hallott a polgármester szerint, ahogy a viselkedésükön sem látszott semmi. De azt is hozzáteszi, hogy

Az elfogott férfi édesapja, úgy tudjuk, jelenleg ingatlanközvetítő.