Hat álnéven 15 évet bujkált a lengyel rabló, Budapesten lebukott

A rablásért elítélt lengyel férfi 15 éve élt hamis okmányokkal.
Vágólapra másolva!
Elfogtak a rendőrök Budapesten egy 51 éves lengyel férfit, akit rablások miatt 16 év fegyházra ítéltek 15 éve, de nem kezdte meg a büntetése letöltését, hanem azóta hamis okmányokkal élt, és hat álnevet használt. 
Vágólapra másolva!

A rendőrök múlt csütörtökön a főváros XIII. kerületében igazoltatták egy lengyel rendszámú autó sofőrjét. Kiderült, hogy a jármű forgalmi engedélye és a rendszáma is jó minőségű hamisítvány. Az autóban a rendőrök olasz rendőrségi iratokat találtak, amelyekből kiderült, hogy a férfi hat álnevet használt, és mindegyikkel kiutasították Olaszországból.

A rablásért elítélt lengyel férfi 15 éve élt hamis okmányokkal Forrás: police.hu

A lengyel férfit elfogták, majd az albérletében házkutatást tartottak. Ott lengyel, osztrák és német rendszámokat, félig kitöltött forgalmi engedélyeket, valamint autózárnyitót, jármű-távirányítókat, erővágó feszítővasat, félig és teljesen elkészített lengyel szélvédőrendszám-címkéket, mobiltelefonokat, SIM-kártyákat, laptopot, pendrive-ot és nyomtatókat foglaltak le.

A rablásért elítélt lengyel férfi 15 éve élt hamis okmányokkal. Forrás: police.hu

A férfi elismerte, hogy ő az az 51 éves lengyel állampolgár, aki ellen a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság nemzetközi elfogatóparancsot adott ki, mert nem kezdte meg a távollétében többrendbeli rablás és fegyveres rablás bűntette miatt kiszabott 16 éves fegyházbüntetésének letöltését. Az is kiderült, hogy Lengyelországban nagy értékre, bűnszervezetben elkövetett lopás és orgazdaság miatt körözte – olvasható a rendőrség közleményben.