Sofőr hozta-vitte a Józsefvárosban turnézó dílert

Vágólapra másolva!
Zuglóból ingázott Józsefvárosba, és saját sofőrje szállította az átutazó dílert  – a mozgóárus azonban a rendőrség figyelmét is felkeltette.
Vágólapra másolva!

Egy másik városrészből érkezik, saját sofőrje van, és csak az átadás-átvétel idejére száll ki az autóból: ennyit tudtak rendőrök a dílerről, aki szeptember eleje óta kezdett terjeszteni 8. kerületben.

A módszer újnak számított – Józsefvárosban főként lakásukon szokták tetten érni a dizájnerdrogokat, zenét, kristályt áruló kereskedőket – a rendőrség pedig nagy erőkkel kezdett nyomozni az úrias díler után.

Megvolt az útvonal

Háromhetes kutatás után már tudták, hogy a férfi és társa Zuglóból jön, azt is felmérték, hol és mikor szokott megjelenni, hogy eladja áruját, és egyeztesse a legközelebbi találkozók időpontját.

A nyomozócsapat a rajtaütés napján, szeptember 21-én végig követte a párost: figyelték, kivel találkozik, és nyomában járva észrevétlenül begyűjtötték vásárlóit. Kiderült, hogy

a zuglói férfi egy józsefvárosi gimnázium közelében is terjeszt, ami a drogkereskedés minősített esetének számít.

Rajtaütés, összeomlás

Este hétkor, amikor befejezte volna aznapi körét, rajtaütöttek az éppen autóba szálló gyanúsítotton. Sofőrje azonnal sokkot kapott a váratlan rendőri fellépéstől:

annyira remegett, hogy ki kellett segíteni a kocsiból,

de összeomlott az addig magabiztosnak tűnő terjesztő is, írja az esetről elsőként beszámoló Zsaru Magazin.

A józsefvárosi kapitányság kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanújával vette őrizetbe a 26 éves, legális jövedelemmel nem rendelkező zuglói férfit, a bíróság pedig már szeptember 22-én elrendelte előzetes letartóztatását; hogy mit árult, azt jelenleg is igazságügyi szakértő vizsgálja.

Vitte, de nem tudta

A sofőr – aki állította, fogalma sem volt róla, hogy mivel foglalkozik ismerőse, amikor megadott helyszínekre szállítja – szabadon távozhatott tanúvallomása után.