Ma nem fog esni

felhő
A fátyolfelhők, a cirruszok apró jégkristályokból állnak, és általában8-10 000 méter magasban találhatók. gyakoriak az időjárási frontok érkezése előtt, vagy elvonulása után
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön gomoly-, és fátyolfelhők zavarják a többórás napsütést. Marad a száraz, csapadékmentes idő. Tovább erősödik a nappali felmelegedés:

délután már 20-25 fok közötti értékek ígérkeznek.

Pénteken szikrázóan napos időre van kilátás, alig lesz felhő az égen. 25 fok köré melegszik a levegő. A délnyugati szél megélénkül.

Szombaton változóan felhős idő lesz, de csak elvétve fordulhat elő rövid zápor. A csúcshőmérséklet 24 fok körül alakulhat. Élénk, a Dunántúlon erős lesz a DNy-i szél.

Vasárnap napközben megnövekszik a felhőzet, és elsősorban délután záporeső is kialakul. Délutántól nagy területen erősödhet meg az ÉNy-i szél.

Boldog névnapot

Szeptember 29. az év 273. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 93 nap van hátra.

Ma a Mihályokat ünnepeljük.

A Mihály héber eredetű bibliai férfinév, a Mikaél magyar formája. Jelentése: Ki olyan, mint az Isten? A név eredeti viselője az egyik arkangyal, akit Dániel próféta könyvében, Júdás apostol levelében és A jelenések könyvében említenek.

Távkapcsoló

A TV2-n az NCIS-ből, az RTL Klubon pedig a Miami helyszínelőkből láthatunk új epizódot, miközben a Duna TV-n 22.10-kor elindul elölről a Munkaügyek. A Viasat3-on az Észbontók újabb adásán szórakozhatunk, a Mozi+ a Tremors - Ahová lépek, ott szörny teremmel támad, az OzoneNetworkön indul az Amerika madártávlatból harmadik évadja.

Mozipremierek

  • Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei
  • Toni Erdmann
  • Mélytengeri pokol
  • Kiéhezettek
  • Ernelláék Farkaséknál
  • Mérges Buddha