Vágólapra másolva!
Pénzbírság helyett elengedték ismerősük anyját a NAV pénzügyőrei – a Nemzeti Védelmi Szolgálat hivatali visszaélés gyanújával jelentette fel őket, valószínűleg állásukat is elveszítik majd.
Vágólapra másolva!

Kisebb szívességet akartak tenni, most felfüggesztett börtön vár a NAV-pénzügyőrökre, akik a bácsalmási szerb–magyar határátkelőnél keveredtek bűnügybe.

Egy üveggel több

A két férfi és egy nő március 26-án állított meg egy asszonyt, aki szerb oldalról hozott be szeszes italokat, egy üveggel többet, mint amennyi megengedett lett volna.

A pénzügyőrök figyelmeztették, hogy emiatt meg fogják bírságolni – egyikük lefoglalta a plusz üveget, majd irodájukban be is lépett a bírságoláshoz használt netes rendszerbe, de nem indított új eljárást.

Izzottak a telefonok

A pénzbírságtól tartó asszony eközben felhívta fiát, az pedig értesítette éppen nem dolgozó pénzügyőr barátját is az esetről.

A szabadnapos negyedik vádlott aztán felhívta egyik, Bácsalmáson dolgozó munkatársát, hogy engedjék el barátja anyját, és ne maradjon nyoma az esetnek.

Hallgatózott az elhárítás is

A kolléga kérésének már engedtek a NAV-osok: az idős nő az autójával behajthatott Magyarország területére, az időközben visszakapott üveg italt pedig gyalog visszavitte a szerb oldalra.

Az ügy itt véget is érhetett volna, de úgy tudjuk,

a pénzügyőrök hívásait lehallgatta a Nemzeti Védelmi Szolgálat.

a belső elhárítás feladatait ellátó NVSZ aztán hivatali visszaélés gyanújával tett ellenük feljelentést.

Szívességet tettek, belebuktak a szerb-magyar határon dolgozó pénzügyőrök. A kép illusztráció Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Ha bűnösségük beigazolódik, a négy pénzügyőr akár három év szabadságvesztést is kaphatna a Btk. alapján, de információink szerint ennél enyhébb büntetés vár rájuk: a vádhatóság felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott ügyükben, és azt, hogy tiltsák el őket korábbi munkájuktól.