Orbán: Vadásszák le a körúti robbantót!

Vágólapra másolva!
Semmilyen jel nem mutat arra, hogy bármilyen összefüggés lenne a migránsválság és a szombati Teréz körúti robbantás között – közölte Orbán Viktor miniszterelnök az M1-nek adott interjúban. 
Vágólapra másolva!

"Ha kizárni talán nem is lehet, de ebben a pillanatban semmi erre utaló jel nincs, ami azért mégis megnyugtató" – fogalmazott a kormányfő.

Hozzátette, akármi is volt a motiváció, mindenképpen gyalázatos tettről van szó. "Úgy tűnik, valóban célzottan a rendőröket támadták meg" – mondta Orbán Viktor. Közölte továbbá, hogy utasította Pintér Sándor belügyminisztert:

bármi áron, de fogják el, "vadásszák le" az elkövetőt, és szedjék ki belőle, mit és miért cselekedett.

A miniszterelnök az interjúban beszélt a vasárnapi népszavazásról, ezzel kapcsolatban azt mondta: "Nem engedjük, hogy elvegyék tőlünk azt a jogot, hogy kizárólag mi, magyarok mondhassuk meg, kikkel akarunk Magyarországon együtt élni, és kikkel nem" .

A miniszterelnök ismét sürgette: ha a görögök nem tudják, vagy nem hajlandóak megvédeni déli határaikat, akkor Görögország északi határánál, Bulgáriánál és Macedóniánál ki kell építeni egy európai védelmi vonalat. Ha ez nem történik meg, akkor a védelmi vonal felcsúszik, és

újra Magyarország válik frontállammá.

Ám ezt a javaslatot "nem támogatják a kollégáim, mert azt gondolják, hogy ha majd baj lesz, akkor a magyarok ismét teljesítik a schengeni megállapodásban foglalt kötelezettségeiket, és saját magukkal együtt megvédik Ausztriát és Németországot is" – mondta Orbán Viktor.