Szavazásra buzdít Wintermantel Zsolt

Vágólapra másolva!
Választási részvételre buzdít Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere, a levél miatt az Együtt az NVB-hez fordult. A kerület polgármestere szerint demokráciában természetes, hogy kíváncsiak az emberek véleményére, és azt kérik tőlük, voksoljanak érvényesen.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Választási Bizottsághoz fordul az Együtt, mert szerintük az újpesti önkormányzat jogsértő módon kampányolt. Ingyen krumplit osztottak a nyugdíjasoknak, a csomagba pedig egy levelet tettek, amely az október 2-i népszavazáson való részvételre és érvényes szavazásra buzdít – közölte az Együtt.

A párt azt írja, az önkormányzat ezzel megsértette a választás tisztaságának egyik alapelvét, mivel az önkormányzatoknak semlegesnek kell maradniuk a pártok versenyében. Szerintük a krumplihoz adott levél alkalmas a választói akarat befolyásolására.

– közölte közleményben Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere az Együtt lépése után. Mint mondta, az önkormányzat jegyzőjének levelét a hétvégén juttatták el a kerület lakóihoz, és igyekeznek eljuttatni mindenki másnak is. Azt is mondta, hogy régóta, minden évben küldenek krumplit az idősebb embereknek, ráadásul az idei krumpliosztás időpontját hamarabb eldöntötték, mintsem kiderült volna a népszavazás időpontja.

Az újpesti polgármester közleménye

Mindenkit szavazásra buzdítunk!
Újpesten abban hiszünk, hogy egy város akkor erős és demokratikus, ha a polgárai részt vesznek a közéletben, a közös döntésekben. Újpesten évek óta ez a gyakorlat, évről évre kikérjük az itt élők véleményét a fontos közös ügyekben, és minden választáson, minden népszavazáson az aktív részvételre buzdítjuk az újpesti választókat. Ezért az Újpesti Önkormányzat jegyzőjének népszavazásról tájékoztató levelét juttattuk el hétvégén az emberekhez, és igyekszünk eljuttatni mindenki másnak is, minden postaládába. Magyarország az egyetlen hely Európában, ahol komolyan veszik a demokráciát és megkérdezik az embereket arról, hogy ők akarnak-e dönteni arról, kikkel akarnak együtt élni és kikkel nem. Minden eszközzel arra buzdítunk mindenkit, hogy menjen és szavazzon érvényesen. Erre buzdítjuk az igennel és a nemmel szavazókat egyaránt. Menjenek el és szavazzanak érvényesen! Érthetetlen és felháborító, hogy egy demokráciában bárki is le akarja beszélni az embereket arról, hogy szavazzanak a saját jövőjüket súlyosan érintő kérdésben.
Wintermantel Zsolt
Újpest polgármestere

Wintermantel Zsolt szerint Magyarország az egyetlen hely, ahol megkérdezik az embereket arról, ők akarnak-e dönteni arról, kikkel akarnak együtt élni, és kikkel nem. Ezért az igennel és a nemmel szavazókat is arra buzdítják, hogy menjenek szavazni, és voksoljanak érvényesen. Azt pedig érthetetlennek és felháborítónak tartják, hogy egy demokráciában erről bárki le akarja beszélni az embereket.