Vágólapra másolva!
Délelőtt napos, délután kicsit borongósabb idő lesz. Tovább erősödik a nappali felmelegedés: 19-24 fok közötti értékek várhatók. Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Szerdán délelőtt napos idő várható, majd délután megnövekszik a felhőzet, és elszórtan zápor is előfordul. Néhol megerősödhet az ÉNy-i szél.

19 és 24 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Csütörtökön csökken a felhőzet, már csak gomolyfelhők zavarják a többórás napsütést. 20-26 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken és szombaton igazi vénasszonyok nyara valószínű sok napsütéssel és 22-27 fok közötti maximumokkal.

Boldog névnapot

Szeptember 28. az év 272. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 94 nap van hátra.

Ma a Venceleket ünnepeljük.

A Vencel a szláv Wenceslav névből származik, jelentése koszorú + dicsőség. Német közvetítéssel került Magyarországra, a Wenzeslaus névforma német Wenzel rövidüléséből.

V. Ferdinándot magyar királlyá koronázzák

Az I. Ferenc császár és király második házasságából származó legidősebb fiúgyermek a trónörökös születése óta súlyos epilepsziában szenvedett, úgyhogy apja többször gondolt arra, hogy megváltoztatja a trónöröklés rendjét. Tanácsadói, köztük Metternich herceg azonban, a legitimitás elve mellett hadakozva lebeszélték erről. Végül Ferenc, először a magyar trón bebiztosítása érdekében, Pozsonyban a rendekkel 1830. szeptember 28-án magyar királlyá koronáztatta fiát.

Távkapcsoló

Az OzoneNetworkön 19.35-től megtudhatjuk, hogyan készül a tokaji bor és a hordó, az RTL Klubon természetesen a Szulejmán várja a nézőket, a TV2 a Lángoló Chicagóból ad új részt. A Viasat3-on a Next - A holnap már a múlté jön Nicolas Cage-dzsel, a Duna TV a Budakeszi srácok című történelmi filmet adja.

Nicolas Cage Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Mozipremierek

  • Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei
  • Toni Erdmann
  • Mélytengeri pokol
  • Kiéhezettek
  • Ernelláék Farkaséknál
  • Mérges Buddha