Új részletek a filmforgatáson történt tragédiáról

Harrison Ford a beteg gyermekéről vallott: “Csodálom a lányomat, a kitartását, az erejét”
Harrison Ford attends the European Premiere of "Star Wars: The Force Awakens at the London's Leicester Square in London Credit: Euan Cherry/Photoshot
Vágólapra másolva!
Az ügyvéd szerint nem kizárt, hogy mulasztás vezetett a Szárnyas fejvadász 2 díszleteinek bontásán dolgozó fiatalember halálához. Felmerült, hogy a díszlet bontásán dolgozók nem kaptak teljesen konkrét utasítást – írja a Blikk. 
Vágólapra másolva!

Augusztus 25-én történt a tragédia a film budapesti forgatásán. Négyen álltak neki a szerkezet szétszerelésének a stúdióban.

Harrison Ford is ezt a filmet forgatja nálunk Forrás: NurPhoto/Euan Cherry/Photoshot/NurPhoto/Euan Cherry

A lap értesülése szerint ketten azt a feladatot kapták, hogy pár méterrel arrébb figyeljék, nem mozdul-e meg idő előtt az építmény. Két másik embernek, köztük Gábornak is, az volt a munkája, hogy a szerkezetet megbontsa alulról.

Az volt a tervük, hogy a merevítőkkel rögzített építményt az oldalára döntik, de hirtelen reccsenést hallottak.

A díszlet figyelésével megbízott két férfi kiabálni kezdett, mire Gábor és társa megpróbált kijutni. Gábor megtorpanhatott: valószínűleg leguggolt, hogy védje magát, a súlyos fagerendákból álló szerkezet pedig ráomlott.

Rónai Péter ügyvéd Fotó: Bielik István - Origo

A Costa Concordia luxushajó magyar áldozatának családját is képviselő ügyvéd, Rónai Péter azt mondta, ideje alaposan kivizsgálni, mi történt a műteremben, hisz nem kizárt, hogy mulasztás vezetett a fiatalember elvesztéséhez.