Belvárosi robbanás: befejezték a helyszínelést

Budapest, 2016. szeptember 25. Rendőrök gyülekeznek 2016. szeptember 25-én a fővárosi Király utca és a Teréz körút kereszteződésénél, ahol ismeretlen eredetű robbanás történt 24-én késő este az egyik földszinti üzlethelyiségben. Az elsődleges információk szerint két ember megsérült, a mentők kórházba szállították őket. A rendőrség körbezárta a környéket, vizsgálják a robbanás körülményeit. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
A kordonokat elbontották, a területzárást feloldották. Vasárnap késő este a gyalogos és a közúti forgalom helyreállt. Meg kell őrizni a térfigyelő kamerák felvételeit, a rendőrség személyleírást adott a gyanúsított férfiról, és 10 milliós nyomravezetői díjat is kitűzött.
Vágólapra másolva!

Vasárnap késő este befejezték a helyszínelést a hatóságok a fővárosi Teréz körúton, ahol szombat este egy házi készítésű bomba sebesített meg két járőröző rendőrt. A Budapesti Közlekedési Központ a Facebook-oldalán azt írta:

a 4-es és a 6-os villamospótló autóbuszok, valamint a 70-es és a 78-as trolibuszok ismét az eredeti útvonalon közlekednek.

A Teréz körutat az Oktogon és a Wesselényi utca között még szombat éjjel teljes egészében lezárták, a BKK járatait elterelték, a rendőrök napközben minden környéken élőt kikérdeztek, a helyszínelők pedig folyamatosan dolgoztak.

A fővárosi Teréz körút 2-4. szám előtt szombat éjjel elkövetett robbantásban egy rendőr életveszélyesen, a másik súlyosan sebesült meg. Vasárnap estére mindkettőjük állapotát stabilizálták. Papp Károly országos rendőrfőkapitány vasárnap azt mondta: a robbantás célpontjai a járőrök voltak – mint fogalmazott –

A főkapitány az egész magyar rendőrség elleni támadásnak nevezte a robbantást, és közölte: hajtóvadászatot indítottak az elkövető ellen, meg fogják találni, és meg fogják tudni a motivációját. Több száz rendőr dolgozik az ügyön, együttműködnek a Terrorelhárítási Központtal, valamint a polgári titkosszolgálatokkal is.

Vasárnap késő estig helyszíneltek a rendőrök Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Éjszaka megkezdték a szemlét, a tanúkutatást, a szakértőket is bevonták, és 145 kamerafelvételt is lefoglaltak. A kamerafelvételek értékelését megkezdte a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda emberölés kísérlete miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány szerint egyértelműen a rendőrök voltak a célpontok, ki akarták végezni őket Forrás: MTI/Marjai János

Vasárnap napközben a Nemzeti Nyomozó Iroda kérte, hogy aki a cselekmény helyszínén vagy annak közelében tartózkodott, illetve aki a cselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen az ingyenesen hívható 06-80-620-107-es telefonszámon, vagy hívja a 107-es, 112-es segélyhívók valamelyikét.

A rendőrség azt kérte, hogy azok,

akik Budapest teljes közigazgatási területén belül térfigyelő kamerát üzemeltetnek, a rögzített felvételeiket 30 napig, azaz 2016. október 24-ig őrizzék meg.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda emberölés kísérlete miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.