Nem létező fesztiváljegyeket adott el

Vágólapra másolva!
Elfogtak egy budapesti férfit, aki online hirdetett meg fesztiváljegyeket és mobiltelefonokat, de "vevőitől" csak a pénzt vette át, cserébe semmit sem adott nekik.
Vágólapra másolva!

A 32 éves budapesti férfi 2016 áprilisától árult fesztiváljegyeket és mobiltelefonokat különböző internetes oldalakon. Vásárlóival időpontot egyeztetett.

Már az első találkozáskor elvette a pénzt,

erről átvételről pedig írásbeli átvételi elismervényt is adott, de a későbbi időpontra megbeszélt második találkozóra már nem került sor.

A férfi az elmúlt 5 hónap alatt tizennyolcszor csapott be budapestieket ezzel a módszerrel.

A rendőrök megállapították, hogy a férfi egy internetes webáruházból többször rendelt álnévre különböző márkájú mobiltelefonokat is, amelyek árát "jogosulatlanul megszerzett bankkártyák felhasználásával egyenlítette ki" - olvasható a rendőrség honlapján.

Amikor csütörtökön délelőtt az egyik megrendelt telefont házhoz szállította a futár,

a helyszínen megjelentek az angyalföldi rendőrök, és igazoltatták a csomag átvételével megbízott nőt.

Még igazoltatás közben felbukkant a férfi is. Mindkettejüket elfogták és a kerületi kapitányságra vitték, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A 32 éves nő szabadlábon védekezhet. Míg vele szemben csalás vétsége és más bűncselekmények, az őrizetbe vett 32 éves budapesti férfi ellen csalás miatt indult eljárást. A rendőrök kérték a férfi előzetes letartóztatását.