Magánúton volt Bahreinben Orbán Ráhel

Orbán Ráhel
Ezt a fotót közölte a bahreini hatóság a látogatásról
Vágólapra másolva!
Egy, a bahreini Olaj- és Gázügyi Hatóság oldalára felkerült beszámoló szerint Orbán Ráhel a közel-keleti országban hivatalos tárgyalásokat folytatott. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke azt mondta, semmilyen állami felhatalmazásról nincsen szó. Orbán Ráhel azt közölte, magánúton voltak tavaly szeptemberben Bahreinben, és minden más ezzel kapcsolatos állítás hazugság.
Vágólapra másolva!

A bahreini energiaügyi miniszterrel tárgyalt Orbán Ráhel tavaly szeptemberben. A bahreini Olaj- és Gázügyi Hatóság oldalára felkerült beszámoló szerint a kormányfő lányáról azt hitték, hogy Orbán Viktor felesége, többször is így hivatkoznak rá. A cikkben szereplő fotón azonban jól látszik, hogy valójában Orbán Ráhellel és férjével, Tiborcz Istvánnal folytattak megbeszélést.

Ezt a fotót közölte a bahreini hatóság a látogatásról Forrás: noga.gov.bh

A beszámoló szerint energetikai, gáz- és olajügyletekről tárgyaltak, illetve arról, hogyan lehetne szorosabbra fűzni Bahrein és Magyarország gazdasági együttműködését. A delegáció ezt követően megköszönte a vendéglátást, és reményét fejezte ki, hogy fenntartható üzleti kapcsolat alakul a két ország között, új befektetési lehetőségekkel.

Nincs semmilyen felhatalmazás

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke azt mondta: „Semmilyen állami felhatalmazásról nincs szó, ilyen látogatásról nekünk nincs is információnk, kérem, forduljanak az érintettekhez."

Orbán Ráhel azt mondta: 2015. szeptember 17-e és 20-a között Bahreinben volt a férjével magánúton.

Az utazás költségeit maguk állták.

Minden más ezzel kapcsolatos állítás hazugság – közölte Orbán Ráhel a megjelent fotóval és hírrel kapcsolatban.

FRISSÍTÉS: Helyesbített a bahreini minisztérium