Palkovics: Kiemelkedően fontos az egyházak szerepe

Palkovics László  az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatásért felelős államtitkára
Budapest, 2014.07.24.
Fotó: Marton Szilvia
Palkovics László az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatásért felelős államtitkára Budapest, 2014.07.24. Fotó: Marton Szilvia
Vágólapra másolva!
Palkovics László a III. kerületi Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumban tartott ünnepségen arról beszélt, hogy az egyházak szilárd alapot teremtenek a mai világban a következő generáció számára is.
Vágólapra másolva!

Palkovics László a III. kerületi Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumban tartott ünnepségen arról beszélt, hogy a vallás, a Biblia ismerete meggyőződéstől függetlenül tud iránymutatásul szolgálni a mindennapi életben, így annak integrálása az oktatásba olyan értékekkel és olyan hozzáállással vértezi fel a gyermekeket, amelyek útmutatóként szolgálnak nekik egész életükben.

Az egyházak kiemelkedően fontos szerepéről beszélt Palkovics László a baptista iskolák országos tanévnyitóján Fotó: Marton Szilvia - Origo

A államtitkár emlékeztetett arra, hogy a hazai szociális intézmények fenntartása mellett 2012 óta oktatási-nevelési intézmények fenntartójaként is működik az egyház.

A Magyarországi Baptista Egyház fenntartásában 54 óvoda, iskola kezdi meg idén a tanévet.

Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke azt mondta: Magyarország negyedik legnagyobb egyházaként elkötelezettek abban, hogy a diákokat abban segítsék, amiben tehetségesek.

Berczelédi Zsolt, a gimnázium igazgatója arról beszélt, hogy számos fejlesztés várja a diákokat az új tanévben az iskolában. Megegújult a természettudományi labor, multimédiás eszközökkel szereltek fel 37 tantermet, és belső építészeti átalakításokat is végeztek.