Lecsukták Máriót, a hencegő füvesembert

herbálárus
Vágólapra másolva!
Biofüvet árult a sárbogárdi Márió, aki annyira biztos volt sérthetetlenségében, hogy még egy helyi lapnak is nyilatkozott jól menő vállalkozásáról. A rendőrség most elkapta a nagypályás terjesztőt.
Vágólapra másolva!

Évek óta szinte zavartalanul terjeszthette a biofüvet egy sárbogárdi férfi és baráti köre, a rendőrség azonban augusztus 26-án lekapcsolta a négyfős kábítószer-kereskedő társaságot, akik hamarosan előzetes letartóztatásba kerülhetnek.

Futár vitte a biofüvet

A Sárbogárdi Rendőrkapitányság szerint a 24 éves M. Márió és 26 éves társnője, valamint sárszentágotai és mezőszilasi barátaik egy honlapon keresztül országszerte terjesztették a dizájnerdrogot, a megrendelt árut csomagküldő szolgálattal kézbesítették ki a vevőknek.

Interjút is adott a büszke díler

A bandafőnök már jó ideje a rendőrség látókörében lehetett, és maga is tett azért, hogy felfigyeljenek rá. Úgy tudjuk, M. Márió azonos azzal a Máté Márióval, aki

2014-ben készséggel nyilatkozott "egyéni vállalkozásáról"

a Bogárd és Vidéke nevű helyi lapnak – az interjút egyébként a 444. hu vette észre.

Az üzlet tiszta, a rendőrség nulla

A füvesemberként is emlegetett fiatal férfi nem is titkolta:

jól menő és szerinte teljesen legális üzletet folytat

az általa csak füstölőnek nevezett termék árusításával – igaz, azt is hozzátette, hogy az anyagnak valódi füstölőként használva semmilyen hatása nem lenne.

Éveken át biofűvel kereskedett a sárbogárdi drogterjesztő csapat, vezetőjük nyíltan beszélt vállalkozásáról. A kép illusztráció Forrás: police.hu

Márió szerint ő csak A minőségű, bevizsgált szert árul, ami nem szerepel a tiltott új pszichoaktív anyagok között. A férfi elismerte azt is, hogy bevitték már a rendőrök, de mint mondta, mindig kiderült, hogy az ő füstölője nem illegális.

Máté Márió valószínűleg azzal sem lopta be magát a rendőrök szívébe, hogy kifejtette, a

mert a díler és az egyenruhás itt már gyerekkorából ismeri egymást, az ügyeknek ezért sincs valós következményük. Az ő esetében azonban nem maradt el a retorzió, és nem hivatalos forrásból úgy tudjuk, a most nála talált drog biztosan tiltott volt.