Kora estig sok napsütés lesz

napsütés Duna, margitszigeti hífő, alacsony vízállás, napsütés
Duna, margitszigeti hífő, alacsony vízállás, napsütés
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Szép hetünk lesz

Hétfőn kora estig sok napsütésre, száraz, meleg időre van kilátás. Kora estétől aztán északnyugaton erősen megnövekszik a felhőzet, és ott egy-egy zápor, zivatar már kialakul. Estétől egyre többfelé megerősödik az ÉNy-i szél. Reggel 16, délután 31 fok körül a hőmérséklet. Este hidegfront érkezik.

Kedden gyakran lesz gomolyfelhős az ég. Eleinte inkább csak DNy-on és ÉK-en, délután már a középső tájakon várható zápor, zivatar. Az ÉNy-i szél nagy területen erősödik meg, sőt zivatarokban viharos erejű széllökések lehetnek. Némi felfrissülés valószínű: ÉNy-on csak 25, máshol még 30 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán mindenhol csökken a felhőzet, naposra fordul az idő. Csapadék már sehol sem alakul ki. Élénk lesz az ÉK-i szél. 25 és 30 fok között várható a csúcsérték.

Csütörtökön és pénteken ragyogó napsütés ígérkezik. Eső nem fordul elő. Újra erősödik a nappali felmelegedés, több helyen visszatérhet a hőség 30 fok körüli maximumokkal.

Boldog névnapot

Augusztus 29. az év 242. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 124 nap van hátra.

Ma a Beátrixokat és Ernáket köszöntjük.

A Beatrix latin eredetű női név. Jelentése: boldogságot hozó. Az Erna Az Erneszta rövidüléséből keletkezett. Az Ernő férfinév női párja.

Távkapcsoló

A TV2-n a hétvégi beköltöző show után indulnak a Star Academy napi adásai, az RTL Klubon pedig 18.55-kor kezdődik egy új műsor, a Nyerő páros, amelyben nyolc sztárpárnak kell különféle kihívásokat teljesítenie. A Story 4-en az Esküdt ellenségek: Bűnös szándék jön a negyedik, majd a Kisvárosi gyilkosságok a kilencedik évaddal, a LifeNetworkön folytatódik a Meztelen szerelem, az HBO-n pedig a végéhez ér az idei év legjobb sorozata, az Aznap éjjel.

Mozipremierek

  • A művészet templomai: BOSCH - A gyönyörök kertje
  • Jonas Kaufmann: Egy est Puccinivel
  • Mestergyilkos: Feltámadás
  • A remény receptje
  • Szexkemping